Czyste powietrze

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
agnieszkak12
Stażysta
Zajmuję się: śr
Kontakt:

Czyste powietrze

Post autor: agnieszkak12 »

Czy coś się zmieniło w programie czyste powietrze w tym roku.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: Czyste powietrze

Post autor: ~o~ »

Ale o co pytasz ? O cały program czy o wydawanie zaświadczeń?
Iwona28
Referent
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia
Kontakt:

Post autor: Iwona28 »

agnieszkak12 pisze: 11 cze 2025, 11:30 Czy coś się zmieniło w programie czyste powietrze w tym roku.
dla nas, jako wydających zaświadczenia o dochodach nie zmieniło się nic
~o~
VIP
Kontakt:

No jak nic? Rolników trochę inaczej liczymy...
agnieszkak12
Stażysta
Zajmuję się: śr
Kontakt:

Post autor: agnieszkak12 »

no właśnie o rolników mi chodzi

2)wysokość przeciętnego miesięcznego dochodu, o którym mowa w ust. 10g, z gospodarstwa rolnego jest ustalana na podstawie dochodów osiągniętych w:
a)przedostatnim roku kalendarzowym poprzedzającym rok, w którym złożono żądanie wydania zaświadczenia, o którym mowa w ust. 10g - w przypadku żądania złożonego w okresie od dnia 1 stycznia danego roku do dnia ogłoszenia w danym roku, w drodze obwieszczenia, przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski" wysokości przeciętnego dochodu z pracy w indywidualnych gospodarstwach rolnych z 1 ha przeliczeniowego,
b)ostatnim roku kalendarzowym poprzedzającym rok, w którym złożono żądanie wydania zaświadczenia, o którym mowa w ust. 10g - w przypadku żądania złożonego w okresie od dnia następującego po dniu ogłoszenia w danym roku, w drodze obwieszczenia, o którym mowa w lit. a, wysokości przeciętnego dochodu z pracy w indywidualnych gospodarstwach rolnych z 1 ha przeliczeniowego do dnia 31 grudnia danego roku.
elzbiet
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: elzbiet »

A ja mam pytanie. Co zrobić jak Pan ma ważne zaświadczenie o dochodach do czystego powietrza (z dnia 10.04.2025 r.), które jest w posiadaniu firmy zajmującej się pomocą przy składaniu wniosku o dofinansowanie. Firma go oszukała znalazł nowa firmę, która chce zaświadczenie. Zaświadczenie z 10.04.2025 r. jest ważne. Co zrobić?
~o~
VIP
Kontakt:

Nowa firma też go oszuka bo teraz wniosków o dotację już nie składa się za pośrednictwem firm.
Jeżeli składa u Ciebie wniosek o wydanie kolejnego zaświadczenia to wydajesz i po sprawie.
Nikodemus
Stażysta
Kontakt:

Post autor: Nikodemus »

elzbiet pisze: 12 cze 2025, 14:43 A ja mam pytanie. Co zrobić jak Pan ma ważne zaświadczenie o dochodach do czystego powietrza (z dnia 10.04.2025 r.), które jest w posiadaniu firmy zajmującej się pomocą przy składaniu wniosku o dofinansowanie. Firma go oszukała znalazł nowa firmę, która chce zaświadczenie. Zaświadczenie z 10.04.2025 r. jest ważne. Co zrobić?
Możesz mu wyda odpis tego zaświadczenia. Zgodnie z KPA zaświadczenie nie ma terminu ważności. Dlatego jak jest ,,świażee " to nie musisz ponownie prowadzić postępowania.
ODPOWIEDZ