Pani pobiera emeryturę z KRUS. Czy tak liczycie dochód: na zaświadczeniu z urzędu skarbowego dochód 18398 zł. z wydruku z systemu składki krus 2524 zł. ogółem odjąć 240 zł składki od 13 i 14, czyli dochód 18398 - 2284 = 16114. Czy tak?
Pan w 2022 roku pobierał rentę i jednocześnie przez kilka m-cy (w trakcie trwania renty, skierowanie z zaz) był na stażu w fundacji (dochód nieopodatkowany) - oświadczył w 3 części do ,,wniosku,, o czyste powietrze kwotę tego dochodu. Czy ten dochód nieopodatkowany wlicza się do czystego powietrza?
Witam, mam pytanie czy wliczacie do dochodu stypendium naukowe studenta. Studentka w 2022 roku prócz tego, że pracowała otrzymywała stypendium naukowe. Wykazała to stypendium we wniosku. Ja nie znalazłam w druku wniosku o wydanie zaświadczenia w katalogu dochodów nieopodatkowanych stypendium naukowego. Jest stypendium doktoranckie, sportowe i socjalne. Nie wiem teraz czy jej to stypendium naukowe wliczać do dochodu czy nie?? Może ktoś miał taki przypadek, podpowiedzcie. Pozdrawiam