Napisano: 02 sty 2024, 16:30
Dzięki TOM:) też tak robiłam i będe robic ale dziś takie rzeczy na Lex znalazłam i zgłupiałam
" Na podstawie art. 138 § 1 pkt 2 ustawy z 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego - dalej k.p.a., Samorządowe Kolegium Odwoławcze ma prawo rozstrzygnąć sprawę merytorycznie, tj. uchylić zaskarżoną decyzję w całości albo w części i w tym zakresie orzec co do istoty sprawy.
W sytuacjach, w których w formie decyzji administracyjnych wydanych przez SKO rozstrzygnięto o przyznaniu prawa do świadczenia pielęgnacyjnego i uchyleniu decyzji organu I instancji o odmowie przyznania prawa do świadczenia pielęgnacyjnego, wypłata przyznanego świadczenia następuje na podstawie decyzji SKO. Wskazane decyzje cyt. "mają w sentencji zapis "kwota świadczenia pielęgnacyjnego podlega corocznej waloryzacji od dnia 1 stycznia".
Wobec powyższego, nie ma podstaw do wydawania decyzji o zmianie uchylonej już przez SKO decyzji i orzekania w niej wyłącznie o zmianie wysokości świadczenia pielęgnacyjnego od 1 stycznia, skoro świadczenie pielęgnacyjne zostało przyznane decyzją SKO i w decyzji tej SKO prawdopodobnie wskazało obecną wysokość świadczenia oraz zgodnie z 17 ust. 3b u.ś.r., że cyt. "kwota świadczenia pielęgnacyjnego podlega corocznej waloryzacji od dnia 1 stycznia". Zatem organ I instancji nie powinien zmieniać decyzji SKO i wydać decyzji o zmianie decyzji SKO w związku z waloryzacją kwoty świadczenia pielęgnacyjnego od stycznia 2024 r. Biorąc pod uwagę, że organy administracji obowiązuje zasada pisemności (art. 14 k.p.a.), o zmianie wysokości świadczenia pielęgnacyjnego od stycznia 2024 r. wystarczy pisemnie poinformować stronę."