czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej
pani chce ode mnie zaświadczenia, że jej mama jest osobą niepełnosprawną. Chodzi o czyste powietrze. Ta mama pobiera świadczenia z ZUS i jest osoba niezdolną do samodzielnej egzystencji.ZUs wypłaca dodatek pielęgnacyjny.Czegoś takiego nie mogę wydać?Czy coś się zmieniło?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
Re: czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej
Niech uda się po zaświadczenie do ZUS lub okaże orzeczenie ZUS o niezdolności do samodzielnej egzystencji.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dzięki. Dobrze jej powiedziałam, że tylko właściciel/współwłaściciel może złożyć żądanie o wydanie zaświadczenia o czyste powietrze?Ona ma sytuację, ze troje ich mieszka w jednym budynku, właścicielem jest syn, który mieszka gdzie indziej. Syn jako właściciel powinien złożyć żądanie o wydanie zaświadczenia z adresem faktycznym zamieszkania?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
Ona sama też może złożyć wniosek o zaświadczenie o dochodzie bo wykorzystuje się go również do innych celów niż program czyste powietrze
Z reguły jest tak że o zaświadczenie do programu czyste powietrze powinien występować właściciel nieruchomości, na którą będzie dofinansowanie.

Z reguły jest tak że o zaświadczenie do programu czyste powietrze powinien występować właściciel nieruchomości, na którą będzie dofinansowanie.
Oprócz czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
czyste powietrze - skład rodziny
Wyliczenie złoty za złoty
Świadczenia rodzinne a zgon świadczeniobiorcy
zasiłek pielęgnacyjny
zbieg wielu zdarzeń a ŚP
świadczenie pielęgnacyjne
przekazanie wniosku koordynacja
formularze na nowy okres zasiłkowy
Wyjazd z dzieckiem Ukraina - PILNE
Część spłaty przed decyzją
śp
zaświadczenie PZON