czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej

Post autor: Beatris »

pani chce ode mnie zaświadczenia, że jej mama jest osobą niepełnosprawną. Chodzi o czyste powietrze. Ta mama pobiera świadczenia z ZUS i jest osoba niezdolną do samodzielnej egzystencji.ZUs wypłaca dodatek pielęgnacyjny.Czegoś takiego nie mogę wydać?Czy coś się zmieniło?
Dimade
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Re: czyste powietrze-zaświadczenie o osobie niepełnosprawnej

Post autor: Dimade »

Niech uda się po zaświadczenie do ZUS lub okaże orzeczenie ZUS o niezdolności do samodzielnej egzystencji.
Beatris
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Beatris »

dzięki. Dobrze jej powiedziałam, że tylko właściciel/współwłaściciel może złożyć żądanie o wydanie zaświadczenia o czyste powietrze?Ona ma sytuację, ze troje ich mieszka w jednym budynku, właścicielem jest syn, który mieszka gdzie indziej. Syn jako właściciel powinien złożyć żądanie o wydanie zaświadczenia z adresem faktycznym zamieszkania?
Dimade
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: Dimade »

Ona sama też może złożyć wniosek o zaświadczenie o dochodzie bo wykorzystuje się go również do innych celów niż program czyste powietrze ;)

Z reguły jest tak że o zaświadczenie do programu czyste powietrze powinien występować właściciel nieruchomości, na którą będzie dofinansowanie.
ODPOWIEDZ