D P S

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~Prac. O.P.S.

D P S

Post autor: ~Prac. O.P.S. »

Siostra napisała podanie o umieszczenie brata w DPS /brat ma zaniki pamięci, chorobę Alzheimera, ale wyraża zgodę na umieszczenie w DPS/
Podpisał mi wywiad i inne dokumenty ale czy mam coś jeszcze od niego wziąć, czy może on sam musi też napisać podanie? Ja wzięłam od niego oświadczenie, że wyraż zgodę na umieszczenie wDPS.
Pomóżcie...
~funia

Re: D P S

Post autor: ~funia »

tyle powinno wystarczyć + badania lekarskie.może sam podpisać podanie
~Prac. O.P.S.

Post autor: ~Prac. O.P.S. »

Ale to podanie podpisała siostra i złożyła nam /o umieszczenie brata w DPS/
A petent podpisał mi tylko oświadczenie że wyraża zgodę na umieszczenie w DPS.
Czy to wystarczy?
~Magda

Post autor: ~Magda »

To niech podanie tez podpisze.
~Ola

Post autor: ~Ola »

czy w całej Polsce prawo jest jednakowe??????
U nas podwaza się akt woli i podanie osoby niepełnosprawnejw st. znacznym o umieszczenie w dps.
Trzeba było skierować wniosek do sądu o wydanie decyzji, czy są to decyzje podejmowane świadomie.
~Pela

Post autor: ~Pela »

podanie może napisac ktokolwiek,wazne ,zeby osoba zainteresowana czyli - brat wyraził zgodę i podpisał w obecnosci pracowników OPS czy chce iść do dps
~Pela

Post autor: ~Pela »

poniewaz jest strona postępowania i na niego będą decyzje wystawione(oczywiście jezeli jest nieubezwłasnowolniony)
ODPOWIEDZ