dalsze TW

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
justaS

dalsze TW

Post autor: justaS »

jest zbieg egzekucji i naczelnik urzędu skarbowego nakazał przesłać nam - wierzycielowi dalsze TW, wspomnę, że są to stare TW - stare druki 4 pozycyjne, co ja mam teraz zrobić?
prosze pomóżcie jaki druki tych TW wysłać? (te strae 4 pozycyjne czy nowe) co jeszcze dołączyć?
KyNyO

Re: dalsze TW

Post autor: KyNyO »

Witam, też miałem podobną sytuację niedawno. Swoje czteropozycyjne tytuły zakończyłem w programie (Sygnity) i wystawiłem nowe. Z tym, że poprzednio z danej decyzji były 3 czteropozycyjne po nowemu wyszedł jeden wielopozycyjny tytuł. W pozycji 5 wpisałem zbieg egzekucji administracyjnej z sądową. Do tego tytułu dołączyłem pismo w nawiązaniu do pisma Naczelnika US z wnioskiem o nadanie klauzuli o skierowanie dalszego tytułu wykonawczego do egzekucji administracyjnej dotyczącej (dłużnika).
Pozdrawiam
`Justas

Post autor: `Justas »

KyNyO bardzo cię proszę ale to bardzo wrzuć wzór tego pisma/wniosku nadanie klauzuli o skierowanie dalszego tytułu wykonawczego do egzekucji administracyjnej dotyczącej (dłużnika). Z góry tobie dziekuję
KyNyO

Ok, w poniedziałek z rana wrzucę Ci ten wniosek, pozdrawiam
KyNyO

Witam, ja przed wysyłaniem dalszych tytułów dzwoniłem do skarbówki i tam powiedzieli, że takie pisemko w takiej formie im wystarczy:

Sygnatura miejscowość, dnia ……………….r.

Naczelnik Urzędu Skarbowego
w ………………………………

W odpowiedzi na pismo nr ………………. z dnia ……………….. r. (tu wpisujesz organ Wierzyciela) zwraca się z wnioskiem o nadanie klauzuli o skierowaniu dalszych tytułów wykonawczych do egzekucji administracyjnej dotyczącej Pana (imię i nazwisko) PESEL: ……………………. zam. …………

Pozdrawiam
`Justas

Post autor: `Justas »

Dziękuję KyNyO
ODPOWIEDZ