dane osobowe - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 sty 2014, 16:48

Jak rozumiecie formułkę \"Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą....\". To znaczy, że wnioskodawca (wniosek na turnus) wyraził zgodę na to, że mogę przekazywć jego dane do innego działu np. do projektu?. Mam wątpliwości.
~Basia

Napisano: 23 sty 2014, 17:11

generalnie powinno być wskazane do czego wyraża zgodę. My piszemy, że wyraża zgodę ................................ do rekrutacji i uczestnictwa w projekcie \".................................\". Nie zapomnij dodać w tym danych wrażliwych.
~aga

Napisano: 23 sty 2014, 17:56

do projektu musi być oświadczenie zgodne ze wzorem, ale co do turnusu to nie jestem pewna czy trzeba pozyskiwac taką zgodę,a ustawa o rehabilitacji nie zezwala na przetwarzanie takich danych?
~Dora

Napisano: 24 sty 2014, 11:49

do projektów zgody muszą być robione na wzorach będących załącznikami do umowy ramowej- aneksu (jest również wzór do przetwarzania danych w PEFS 2007)
do turnusów i pozostałych dofinansowań wynikających z rozporządzenia nie jest potrzebna zgodna z uwagi na to, że osoba niepełnosprawna składając wniosek wyraża tym samym ową zgodę na ich przetwarzanie
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2014, 12:05

No nic mi to nie rozjaśniło., ustawa o rehabilitacji nie mówi o przetwarzaniu danych. Jeszcze raz - chodzi o to , jeśli wnioskodawca składa wniosek na turnus i wyraża zgodę na przetwarzanie danych (formułka j.w.) to znaczy, że mogę przekazywać jego dane do innego działu, zajmującego się projektami, czy też lepiej skierować go aby poszedł tam osobiście.
~Basia

Napisano: 24 sty 2014, 12:56