Jak rozumiecie formułkę \"Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zgodnie z ustawą....\". To znaczy, że wnioskodawca (wniosek na turnus) wyraził zgodę na to, że mogę przekazywć jego dane do innego działu np. do projektu?. Mam wątpliwości.
generalnie powinno być wskazane do czego wyraża zgodę. My piszemy, że wyraża zgodę ................................ do rekrutacji i uczestnictwa w projekcie \".................................\". Nie zapomnij dodać w tym danych wrażliwych.
do projektu musi być oświadczenie zgodne ze wzorem, ale co do turnusu to nie jestem pewna czy trzeba pozyskiwac taką zgodę,a ustawa o rehabilitacji nie zezwala na przetwarzanie takich danych?
do projektów zgody muszą być robione na wzorach będących załącznikami do umowy ramowej- aneksu (jest również wzór do przetwarzania danych w PEFS 2007)
do turnusów i pozostałych dofinansowań wynikających z rozporządzenia nie jest potrzebna zgodna z uwagi na to, że osoba niepełnosprawna składając wniosek wyraża tym samym ową zgodę na ich przetwarzanie
No nic mi to nie rozjaśniło., ustawa o rehabilitacji nie mówi o przetwarzaniu danych. Jeszcze raz - chodzi o to , jeśli wnioskodawca składa wniosek na turnus i wyraża zgodę na przetwarzanie danych (formułka j.w.) to znaczy, że mogę przekazywać jego dane do innego działu, zajmującego się projektami, czy też lepiej skierować go aby poszedł tam osobiście.