data wydania orzeczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 02 lut 2016, 10:27

Przy dacie wydania orzeczenia rozpatrując szo patrzeć na datę przeprowadzenia komisji czy na datę odbioru przez klienta?
ensiferum

Napisano: 02 lut 2016, 10:52

data wydania orzeczenia (prawy górny róg) :)
masterm

Napisano: 02 lut 2016, 10:59

Powiem Wam że do tej pory nie zwracałem na to uwagi bo bazowałem na orzeczeniu PCPR a to się zawsze zazębiało jeszcze z nawiązką teraz mam orzeczenie z KRUS i jeżeli bym brał datę komisji to się nie cofnę z wyrównaniem, jak datę odbioru orzeczenia to tak
ensiferum

Napisano: 02 lut 2016, 11:06

nie wiem jak wygladaja orzeczenia z KRUSu ale najprawdopodobniej data komisji jest data wydania orzeczenia
masterm

Napisano: 02 lut 2016, 11:23

tam nie ma ani daty złożenia wniosku ani daty wydania stronie
ensiferum

Napisano: 02 lut 2016, 11:25

w ZUSie tez nie ma kiedy wniosek na komisje wplynal ale za to jest data wydania orzeczenia :)
masterm

Napisano: 02 lut 2016, 11:32

No i teraz wydanie orzeczenia można dwojako rozumieć wydanie jako przeprowadzenie komisji lub wydanie, w tedy gdy jest fizycznie przekazane stronie orzeczenia
ensiferum

Napisano: 02 lut 2016, 12:33

a Wy jak to rozumiecie data komisji czy data wydania Stronie
ensiferum

Napisano: 02 lut 2016, 12:43

Ja rozumiem jeszcze inaczej, bo w takich przypadkach piszemy du ZUS lub KRUS z zapytaniem kiedy to wniosek został złożóny na komisję i jeśli jest wcześniejszy niż data wydania (przez komisję) orzeczenia to przyznajemy od daty zlożenia wniosku. Bo data odbioru orzeczenia przez petenta jest ważna ale w przypadkach uprawomacniania się orzeczeń
marta1234

Napisano: 02 lut 2016, 12:49

o datę złożenia wniosku to akurat się nie martwię bo takie coś idzie uzyskać, a datę wydania rozumiem że bierzesz marta datę przeprowadzenia komisji czy tak
ensiferum

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem