AMAZIS I SWIADCZENIE RODZICIELSKIE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 02 lut 2016, 10:46

CZY WAM TEZ WPROWADZAJAC W AMAZISIE WNIOSEK NA SWIADCZENIE RODZICIELSKIE ZŁOZONY W LUTYM,
PROGRAM PRZYZNAJE ŚWIADCZENIE OD LUTEGO??
POWINNO BYC CHYBA OD STYCZNIA ART. 19 UST. 4 USTAWY O ZMIANIE USTAWY O ŚWIADCZENIACH RODZINNYCH ORAZ NIEKTÓRYCH INNYCH USTAW.

NIECH SIE KTOS WYPOWIE, PROSZĘ:)
gaba

Napisano: 03 lut 2016, 11:28

Mam to samo. Napisałam wczoraj do Inforu, ale niestety nie dostałam odpowiedzi. A powinien przyznać od stycznia.
agakk

Napisano: 03 lut 2016, 16:17

na dzień dzisiejszy trzeba wprowadzic wniosek i zrobic zmiane do wniosku od stycznia 2016. wtedy przyznaje prawidłowo. info z Inforu
Marta001

Napisano: 03 lut 2016, 22:22

Ale jeżeli dziecko urodziło siè np. We wrzesniu to prawidlowo przyznaje od lutego jeżeli wniosek był złożony w lutym. A Wam chodzi że dziecko urodzone np w styczniu, wniosek w styczniu a rozpatrujecie od lutego i program przyznaje od lutego?
gosia78

Napisano: 03 lut 2016, 23:20

Marta001 pisze:na dzień dzisiejszy trzeba wprowadzic wniosek i zrobic zmiane do wniosku od stycznia 2016. wtedy przyznaje prawidłowo. info z Inforu
1. Nie jestem w pracy teraz więc nie mogę na 100% stwierdzić ale wydaje mi się, że nie można daty zmiany zrobić wcześniejszej od daty złożenia wniosku.
2. Najlepiej zawsze zrobić program tak żeby wszystko trzeba bylo ręcznie poprawiać za każdym razem.
gosia78 pisze:Ale jeżeli dziecko urodziło siè np. We wrzesniu to prawidlowo przyznaje od lutego jeżeli wniosek był złożony w lutym. A Wam chodzi że dziecko urodzone np w styczniu, wniosek w styczniu a rozpatrujecie od lutego i program przyznaje od lutego?
Chodzi im dokładnie o
gaba pisze:ART. 19 UST. 4 USTAWY O ZMIANIE USTAWY O ŚWIADCZENIACH RODZINNYCH ORAZ NIEKTÓRYCH INNYCH USTA
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2016, 11:36

to jak powinno być prawidłowo? mam kilka wniosków złozonych w lutym i amazis poprzyznawał od lutego. czy to jest nieprawidłowo?
gosia78

Napisano: 04 lut 2016, 11:48

zależy kiedy urodziło się dziecko.
Jak w lutym 2016 to dobrze przyznało
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 11:49

wykonajcie telefon (lub napiszcie list miłosny) do przyjaciela z Inforu.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 11:53

Elmer pisze:wykonajcie telefon (lub napiszcie list miłosny) do przyjaciela z Inforu.
Coś Ty, ja już wymęczyłem ich przez kilka dni w kilku sprawach i żadnych rezultatów.
Weź jak można mieć do klienta takie podejście jak oni i jeszcze grubą kasę za to brać.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 lut 2016, 11:56

to możesz skończyć jak ja.
Mi raz odpisali, że nie będą ze mną rozmawiać i złożą na mnie skargę do kierownictwa :lol:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x