data wypłaty dodatku - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 gru 2016, 16:01

wpłynął wniosek na dodatek mieszkaniowy dnia 6 grudnia.

Moje zapotrzebowanie na środki nie przewiduje pieniędzy na ten dodatek.

Po kontakcie z urzędem wojewódzkim - mam przesłać wydaną decyzję i wniosek o zwiększenie zapotrzebowania

ale

czy muszę teraz 10-tego wypłacić ten dodatek ze swoich środków czy mogę czekać z wypłatą na pieniądze z urzędu wojewódzkiego ?
arnika

Napisano: 09 gru 2016, 11:47

1.Na rozpatrzenie wniosku masz miesiąc czasu.
2.Nie robiłaś jeszcze list?
Ja np. listy drukuje pierwszego dnia miesiąca, stempluje, generuje przelewy itd. daje szybko do finansów żeby zdążyli przelać kasę do 10-go.
Decyzje zrobione po wydrukowaniu list będą dopiero widoczne na listach w kolejnym miesiącu. Program obsługujący dodatki tego "pilnuje". Teraz np już od kilku dni robię decyzje a wypłata będzie w styczniu.

Dodatkowo na koniec roku jest tak że na DE grudniowe i ewentualnie listopadowe wypłacone w nowym roku (bo takie zawsze są) piszę pismo do UW na początku nowego roku o dodatkowe środki na nie. Mój Urząd Wojewódzki zabronił wypłaty DE przyznanych decyzjami w danym roku ze środków (budżetu) z nowego roku.
Fantomas

Napisano: 09 gru 2016, 13:02

bardzo dziękuję za odpowiedź !

ja listy robię razem z dodatkami mieszkaniowymi zawsze dzień przed wypłatą.

Dodatek energetyczny mam tylko jeden (1 szt) i teraz drugi, który wpłynął w grudniu.

Ostatecznie ustaliłam z moim Urzędem Wojewódzkim w taki sposób:

wydałam decyzję, później przesłałam wniosek o zwiększenie zapotrzebowania na wypłatę grudniową.

Urząd Wojewódzki prześle mi pieniądze jeszcze w grudniu i wtedy zrobię wypłatę tego jednego dodatku.
arnika

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x