Dla mnie to by była absurdalna sytuacja gdyby mi ktoś 1 września przyszedł z zaświadczeniem z 30 sierpnia i bym miała nie przyznać. My byśmy przyznalikalina.malina pisze: 07 wrz 2023, 9:05 To jak 30.08 dostane zaświadczenie to 1.09 jest już za późno na złożenie wniosku i musze lecieć po nowe takie samo? Czyli bardziej się opłaca składać wnioski w ogóle bez zaświadczeń u was i wtedy niech sobie organ sam występuje, bo przecież takie tez można...
data zaświadczenia
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: data zaświadczenia
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚR/500+
- Kontakt:
No jasne ja również, przecież to dzień czy dwa różnicy, ale juz 2 miesiące od daty wystawienia zaświadczenia to co innego jak dla mnie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Jak widze ze facet ma np wobec ops 30 tys długu to nie są to domysły tylko twarde dowody które mam w systemie dziedzinowym.Referentka_ pisze: 14 wrz 2023, 10:55Tyle, że my nie mamy polegać na domysłach ....kalina.malina pisze: 14 wrz 2023, 9:59 Przecież to komornik powinien zgłosić fakt jeśli egzekucja stanie się skuteczna, a jak wiemy stanie się skuteczna tylko wtedy jeśli dłużnik spłaci w tym czasie całe zalegle i bieżące alimenty, wiec chyba ops zauważy jeśli nagle mu jakiś dłużnik spłaci cały dług zanim wyda się decyzje na nowy fundusz.
W zapytaniu w poście właśnie to nie jest kwestia dwóch miesięcy tylko jakiegoś tygodnia, i jak widać niektórzy już twierdza ze to przeterminowane zaświadczenie.
Oprócz data zaświadczenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Decyzja ostateczna, wniosek do komornika o przyłączenie
matka opiekunem prawnym fundusz
problem z logowaniem do KBIG
Dłużnik się stawił, ale mieszka na terenie innej gminy
Weryfikacja dłużnika
dłużnik uchylający
szkoła MEN SIO
Syndyk
odmowa umorzenia gdy egzekucja jest skuteczna art. 30 ust. 1
złożony wniosek a dłużnik za granicą
ziemia sprzedana
Zmiana dochodu