DE-nie widzę takiego przepisu

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Daria77
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

DE-nie widzę takiego przepisu

Post autor: Daria77 »

Osoba składa wniosek o dodatek elektryczny- pompa ciepła. Po weryfikacji okazuje się że nie ma zgłoszonego źródła w CEEB. Gdzie w naszej ustawie jest napisane że to my mamy zgłosić i przysługuje?
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: DE-nie widzę takiego przepisu

Post autor: roriyok »

Źródło musi być zgłoszone - Art. 27. ust. 1.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

32a ust 2
Dodatek elektryczny przysługuje osobie w gospodarstwie domowym także w przypadku, gdy główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego, o którym mowa w art. 27 ust. 1, nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej ewidencji emisyjności budynków, do dnia 11 sierpnia 2022 r., a w wyniku przeprowadzenia wywiadu środowiskowego ustalono, że źródłem ogrzewania tego gospodarstwa jest źródło, o którym mowa w art. 27 ust. 1. Wpis do centralnej ewidencji emisyjności budynków dokonywany jest przez ten organ z urzędu bez konieczności składania odpowiedniej deklaracji.
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Czyli tu też była nowelizacja, dobrze wiedzieć.
Daria77
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: Daria77 »

Dokładnie, ja tego nie widziałam, tylko na szkoleniu się dowiedziałam :shock:
ODPOWIEDZ