DE w sygnity - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 03 sty 2014, 16:48

Sądzę, że jak w przypadku DM w opcjach będzie można ustawić parametry a przynajmniej powinno to być.
~MZ

Napisano: 03 sty 2014, 17:10

robiłam próbny wniosek, krzyczy program, kiedy daję od stycznia
~gaja

Napisano: 03 sty 2014, 18:27

Gorzatka, Mika, MZ, Gaja:

Tak, w programie Sygnity można to sobie ustawić parametrem o nazwie:

Okres dodatku energetycznego

z możliwymi wartościami:
0 - do końca grudnia danego roku
1 - do końca okresu przyznania dodatku mieszkaniowego
2 - do końca okresu obowiązywania kwoty z rozporządzenia ale nie póżniej niż do grudnia
3 - do końca okresu obowiązywania kwoty z rozporządzenia
4 - do końca miesiąca wskazanego w parametrze \"DO KIEDY DE\".

Po bardziej szczegółowe informacje zachęcam do pisania na naszym forum www.public.sygnity.pl/forums/ albo o kontakt z naszym serwisem.

pozdrawiam

~Tomek

Napisano: 03 sty 2014, 20:41

Również zachęcam do korzystania z forum Sygnity, które jest znacznie bardziej przejrzyste niż to...
Chętnie włączę sie do dyskusji ponieważ dopiero przejmujemy DM i na bieżąco wszystko ustawiamy
~naitsyrk85

Napisano: 07 sty 2014, 16:09

do Tomek a gdzie można ustawić ten parametr do kiedy ma byc przyznany dodatek mieszkaniowy?

dodatkowo robiłam decyzje próbną pani która cały czas ma DM ostatnio składała w XI 2013, a jak wprowadzam wniosek DE z data zawarcia umowy PGE Grudniową to wtedy wychodzi mi odmowa, ze ta pani nie ma przyznanego DM
~krysia

Napisano: 08 sty 2014, 13:06

Tak jak prosiliśmy powyżej, prosimy o zadawanie pytań na naszym forum, bo ja zajmuje się Pomostem, a na DE się nie znam, a na naszym forum jest dużo specjalistów, ale na Twoje pytanie dostałem taką odpowiedź od specjalistów:

Pierwszy warunek:

Dodatek energetyczny przyznajemy za pelene miesiace wiec jesli ktos podpisal umowe w srodku miesiaca to za ten miesiac DE nie nalezy sie. Jesli podpisal pierwszego dnia miesiaca to nalezy się tez za ten miesiac

Drugi warunek:

DE nalezy sie tylko wtedy gdy ten sam wnioskodawca wnioskuje o DM(dodatek mieszkaniowy) i ma zatwierdzona decyzje przyznajaca. Jesli osoba nie ma DM to mu się DE nie nalezy.

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 08 sty 2014, 19:54

Powiedzcie jak prowadzicie numeracje dla DE a dla DM, zarówno dla wniosków jak i decyzji? czy w systemi sygnity ma cie dla tego ustalone 2 odrebne numery czy decyzje oraz wnioski ida tyą samą numeracją zarówno dla DE jak i do DM?

Jak to powinno byc ustawiono aby miało rece i nogi i ułatwiało praćea nie utrudniało
~zainteresowany

Napisano: 14 sty 2014, 15:58

Mam wgraną najnowszą poprawkę do Sygnity ale DE nie widzę..
~Jola

Napisano: 14 sty 2014, 16:24

jeden dzień miesiąca . A jak umowa jest z 2 dnia miesiąca bo pierwszy to niedziela czy inne święto to co jak za pełen to pełen a pierwszy dzień to już nie pełen .
Ten z pierwszego dnia miesiąca tak , a ten co ma umowę z 2,3 czy tam 10 to już nie ??? jak mam to obronić przed klientem ???
~iza

Napisano: 14 sty 2014, 18:28

~Jola zobacz czy masz zaznaczony moduł DE w panelu użytkownika- administracja -> użytkownicy
Następnie modyfikujesz użytkownika i zakładka uprawnienia
~naitsyrk85

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x