dec. o uznaniu za uchylającego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 gru 2015, 12:59

mam nowego dłużnika, 2 razy wezwałam go na wywiad nie wstawił się, zrobiłam zawiadomienie za uchylającego się następnie wydałam decyzję że się uchyla, w treści decyzji napisała że dłużnik nie płaci od 6 miesięcy a dopiero jak wróciła zwrotka zorientowałam się, że wierzycielka pobiera FA od 4 miesięcy.
Co mam teraz zrobić, skierować wniosek do prokuratury czy poczekać że minie okres 6 miesięcy pobierania FA?
iga1982

Napisano: 28 gru 2015, 13:10

myślę że nie płaci od 6, skoro komornik wydał wcześniej zaświadczenie o bezskuteczności egz. to musiał nie płacić już 2 m-ce... ale jeśli wolisz tyo dla pewności poczekaj ;)
kimi

Napisano: 28 gru 2015, 13:14

ja mam podobny problem tylko ze juz starostwo odebrało prawko.
egzekucjia wszczęta u kmornika od 01.06.2015r w pazdzierniku wysłane zapytanie i odpowiedz ze wpłacił tylko w sierpniu ale tłumacze sie tym ze nawet jakby wpłaciłw listopadzie i grudniu to i tak miał by decyzje uchylajacą.
Nie wiem wkoncu czy to dobrze czy źle
nana1

Napisano: 28 gru 2015, 13:54

komornik prowadzi postepowanie od czerwca 2015. Pismo do komornika wysłałam w październiku. Komornik odp ze dł.dokonał wpłaty w sierpniu 2015. Wysłałam pismo do prokuratury i starostwa. Starostwo zatrzymało prawko.
Nawet nie zauwazyłam ze nie mineło pełnych 6 miesiecy. Co teraz?
Czy ja moge sie tłumaczyc tym ze mimo jak by dłuznik wpłacił nawet w lipcu to i tak miałby decyzje uchylajacą?
nana1

Napisano: 28 gru 2015, 14:05

komornik prowadzi postepowanie od czerwca 2015. Pismo do komornika wysłałam w październiku. Komornik odp ze dł.dokonał wpłaty w sierpniu 2015. Wysłałam pismo do prokuratury i starostwa. Starostwo zatrzymało prawko.
Nawet nie zauwazyłam ze nie mineło pełnych 6 miesiecy. Co teraz?
Czy ja moge sie tłumaczyc tym ze mimo jak by dłuznik wpłacił nawet w lipcu to i tak miałby decyzje uchylajacą?
nana1

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x