decyzja na ZOL - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 wrz 2016, 10:56

Została pilnie umieszczona osoba w ZOL /komercyjnie/bo na NFOZ czas oczekiwania długi jaka w tym przypadku wystawia się decyzję może ktoś pomoże.
Mamy pierwsza taka sytuację ponieważ mamy osoby tylko umieszczone w DPS a w tym przypadku była taka konieczność osoba nieprzytomna bez kontaktu/
Lidka 1

Napisano: 23 wrz 2016, 12:09

To chyba umowa a nie decyzja. Umowa z członkami rodziny albo z OPS.
t.franek

Napisano: 23 wrz 2016, 12:48

Zgoda umowę mamy z ZOL, ale decyzja chyba powinna być również wydana na osobę przebywającą nie mamy takiego przypadku więc pytam.
Lidka 1

Napisano: 23 wrz 2016, 12:55

Mamy taki sam przypadek też 1x do czasu zwolnienia miejsca w normalnym ZOL-u i tylko umowa z synem,który nie ma kasy i gmina zastępczo wnosi a płacimy ZOL celówkami.
t.franek

Napisano: 23 wrz 2016, 13:21

U nas ta osoba nie ma rodziny i dlatego my zawarliśmy umowę z ZOL-em i rozumiem,ze nie sporządzamy wywiadu nie wydajemy decyzji jest tylko umowa i comiesięczne faktury odpłatności.
Ale nie jestem przekonana,ze tak powinno być przecież opłaca się za konkretna osobę to i wywiad powinien być przeprowadzony może ktoś jeszcze się wypowie.
Lidka1

Napisano: 23 wrz 2016, 13:31

W ustawie masz katalog świadczeń np. DPS,schronienie,posiłek itp. Co do ZOL-u nie ma takiego świadczenia.Według mnie umowa to załatwia.
t.franek

Napisano: 23 wrz 2016, 13:58

Tak chora osoba powinna mieć ustaloną niepełnosprawność i zasiłek stały.
Gość

Napisano: 23 wrz 2016, 14:05

Gościu czytaj ze zrozumieniem tu nie o to chodzi o jakim zasiłku stałym piszesz chodzi o decyzję moja osoba ma swoje świadczenie.
Lidka1

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x