DECYZJA-niech ktoś wrzuci wzór decyzji 2015/2016 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 23 wrz 2015, 12:01

ja jestem za wpisem w decyzji skoro musimy podać komornikowi harmonogram wypłat to dużej różnicy mi to nie będzie robić czy to będzie zapisane tez w decyzji czy nie.
dlatego ja dodaje to do decyzji i nie bedze miala problemu jak później okazałoby się ze jednak daty wypłat powinny być podane w decyzji
a poza ty dzięki temu będę miała jeszcze jeden problem z głowy tj . wierzycieli nie będą pytały się co chwile kiedy kasa wpłynie na konto dlatego że beda miało to wyraźnie napisane w decyzji
i bedzie wilk syty i owca cała
gops@

Napisano: 23 wrz 2015, 12:08

no dobra a co zrobisz jak wypłata nie pójdzie w tym dniu co wpisałaś w decyzji, wtedy wierzyciel się wpieni? może być tak, że nie koniecznie tego samego dnia co ty miałaś wypłatę u wierzyciela wpłynęło na konto - też już sie spotkałam z takim opóźnieniem, zależy kiedy bank księguje
kasia7

Napisano: 23 wrz 2015, 13:06

To już jest zmartwienie wierzycielki, my odpowiadamy za termin, w którym świadczenia wychodzą od nas - nie jesteśmy odpowiedzialni za terminy, w których bank księguje i przelewa kasę na konto wierzycielki. Nas to nie interere.
kawa i ciasto

Napisano: 24 wrz 2015, 9:58

a co jeśli wypłata nie pójdzie tego dnia, wiecie różnie bywa:awaria komputera księgowej, problem z bankiem itp. życie jest życiem i jak na złość na bank się coś przytrafi. U nas nie raz już było, że np. przelewy na 25-go nie poszły bo księgowej podpis się skończył i zapomniano o tym, wiem głupi błąd ale się zdażyło, innym razem problemy rodzinne i nie dało rady jej ściągnąć już nie wspomnę o tym, że przelewy zrobione wszystko ładnie pięknie, a na drugi dzień się okazuje że bank cofnął przelwy bo cos tam. No i co gdy wierzycielka w trakcie okresu przyjdzie zmienić formę wypłaty? do bry to pomysł z tym harmonogramem ale u nas tak czy tak dzwonią i pytają KIEDY WYPŁATA??? nawet jakbym im narysowała to nie zmienia kolei rzeczy. A i w którym miejscu ten harmonogram umieszczacie w decyzji czy może oddzielnie go załączyć do decyzji???
asia55555

Napisano: 24 wrz 2015, 10:01

u nas po przeanalizowaniu zapisow ustawy z kierownikiem podjeto decyzje ze harmonogram musi byc w decyzji napewno, umieszczamy go w pouczeniu z dopiskiem "po otrzymaniu srodkow na ten cel" w razie zabezpieczenia na wypadek roznych okolicznosci
gopsosk

Napisano: 25 wrz 2015, 9:47

gopsosk to wrzuć decyzję jak to masz zrobione
elaGOPSIK

Napisano: 25 wrz 2015, 12:23

Boshe co za masakra, a miało być kolorowo/ Ja już nie wiem kompletnie nic. Jak robicie decyzję z FA to wysyłacie też do komornika łącznie z tymi wszystkimi nowościami: przyłączenie, harmonogram na stary i nowy okres oraz pismo do dłużnika, czy na razie wysyłacie decyzję do wierzyciela??? Dzisiaj mam termin do pierwszej dec. z Fa i nie wiem jak się do tego zabrać :evil:
zosia001

Napisano: 25 wrz 2015, 14:55

jeśli wydasz już decyzję to przekazujesz wierzycielowi, czekasz aż sie uprawomocni (czyli po 14 dniach od odebrania) i dopiero cały szereg zadań cie czeka - czyli wniosek o wszczecie itp
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 26 wrz 2015, 19:12

Oj Magda198126! Decyzji przyznające FA są prawomocne od razu po ich odebraniu, a nie po 14 dniach.
artman
Stażysta
Od: 05 maja 2014, 9:07
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2015, 10:43

artman - ??????
Ania www

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x