decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
Re: decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
marynia m też mamy takie doświadczenia w temacie
marynia! możesz podzielić się wzorem decyzji o odstąpieniu od ustalenia opłaty dla rodzica biologicznego?
Jaki przepis z pieczy stosujecie do rodzica biologicznego którego dziecko znajduje się w rodzinie zastępczej, która wybrała opcję po staremu tzn. dalej z pomocy społecznej?
Jaki przepis z pieczy stosujecie do rodzica biologicznego którego dziecko znajduje się w rodzinie zastępczej, która wybrała opcję po staremu tzn. dalej z pomocy społecznej?
-beata . Wzoru decyzji jeszcze nie mam. Na razie mam projekt uchwały - wrzuciłam do wątku dokumenty koordynatora. Jak mi Rada zatwierdzi Uchwałę dopiero będę naliczać odpłątność. Muszę wiedzieć kogo zwolnić. Czekam na ewentualne uwagi co do zamieszczonego projektu. Mam wątpliwości którą uchwałę stosować do dzieci które zostały na starych zasadach ( wogóle mam wątpliwości do starych zasad , Jakie? przecież ustawą o pieczy skreślono z ustawy o ps zapisy dotyczące rodzin?).
z tego co wiem odpłatność i tak ma iść na nowych zasadach bez względu na to czy pomoc dla rz będzie wypłacana w oparciu o stare czy nowe zasady
witam odświeżam wątek wzoru decyzji o odstąpieniu od ustalenia opłaty od rodzica biologicznego za pobyt dziecka w pieczy macie już gotowy wzór? dziś przejrzałam książkę Adama Lisowskiego wzory decyzji i pism w sprawach dotyczących pomocy społecznej oraz pieczy zastępczej z komentarzem i niestety nie ma tam nic o odpłatności rodziców biologicznych
marynia nie ma zwolnień
odpłatność tylko z nowej ustawy
iwa jak będziesz pisać decyzje jedną na oboje rodziców? ja będę przerabiać dotychczasowe decyzje
odpłatność tylko z nowej ustawy
iwa jak będziesz pisać decyzje jedną na oboje rodziców? ja będę przerabiać dotychczasowe decyzje
ja zamierzam pisać jedną decyzję na oboje rodziców
a jak będzie egzekucja i matka z Łodzi a ojciec z Gdyni to jak wystawić tytuł?
w jednej decyzji matka odstąpienie a ojciec płaci? iwa proszę napisz czy ja dobrze myślę, ja chyba będę pisała osobno
w jednej decyzji matka odstąpienie a ojciec płaci? iwa proszę napisz czy ja dobrze myślę, ja chyba będę pisała osobno
Widzę, że ktoś używa takiego samego nicka jak ja - bo ja jestem całkiem innego zdania. Będziemy wydawać każdemu rodzicowi oddzielna decyzję. A jeśli chodzi o rozstrzygnięcia SKO - to ile składów tyle rozstrzygnięć - tam też pracują tylko ludzie
my tez wydajemy na każdego osobno decyzję
Oprócz decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych - Stare tematy przeczytaj również:
jaki stopien niepelnosprawnosci???
ZAROBKI KOORDYNATORA RODZIINEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ
a co z rodzinami wielodzietnymi?
średnie miesięczne wydatki czy koszty????
Stare zasady- wywiad?
kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy
dofinansowanie
Kurator osoby nieobecnej
firmy upowaznione do poszukiwania darczynców dla placówek
utrzymanie dziecka w placówce rodzinnej
10% dodatku - decyzje stare - a 1000 zł od stycznia
Skierowania do placówki op-w
pierwsze umieszczenie dziecka w pieczy
DECYZJE NA STARYCH ZASADACH WYCHOWANKOWIE
co z wyrównaniem dla rodzin zastępczych
3 letni program rozwoju pieczy za ustawę w spr. odpłatności rodziców biologicznych