decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
Re: decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
w sumie nie zauważyłam, że ktoś już posługuje się tym nickiem, a co do decyzji to u nas taka jest interpretacja SKO ma to być decyzja wystawiona na imię obojga rodziców, i tego mamy zamiar się trzymać chodź doskonale wiemy jakie to jest kłopotliwe
iwa1 a co zrobicie w przypadkach o których wcześniej pisze beata 06.03
nowa ustawa nie mówi nic o postępowaniu egzekucyjnym teraz ma go zastąpić informacja do BIG (Biuro Informacji Gospodarczej) Ustawa z dnia 9 kwietnia 2010r. o wymianie informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych w praktyce nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać
tu się z tobą iwa1 nie zgodzę, nasz prawnik twierdzi że nadal obowiązuje nas egzekucja a BIG to jest nowy dodatek do naszej pracy zgłoszenie do BIG nie powoduje ścigania dłużnika no i jeszcze jedna nowość konsekwencją umorzenia rodzicowi opłaty jest wystawienie mu PIT 8C
nadal ciekawi mnie ta decyzja dla dwóch osób
może ma ktoś już jakiś wzór decyzji
nadal ciekawi mnie ta decyzja dla dwóch osób
może ma ktoś już jakiś wzór decyzji
takie informacje odnośnie braku postępowania egzekucyjnego otrzymaliśmy na szkoleniu ale jak widać różnie z tymi interpretacjami bywa i to dotyczy wszystkich zagadnień z nowej ustawy bałagan straszny
egzekucja będzie ale nie z nowej ustawy tylko z ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji
nowa ustawa o wielu rzeczach nie mówi i ma wiele braków
a ja mam pytanie z jakiego artykułu będziecie obciążać rodzica gdy dziecko jest w rodzinie zastępczej ale po staremu z ustawy o pomocy społecznej, a rodziców obciążamy z nowej ustawy?
nowa ustawa o wielu rzeczach nie mówi i ma wiele braków
a ja mam pytanie z jakiego artykułu będziecie obciążać rodzica gdy dziecko jest w rodzinie zastępczej ale po staremu z ustawy o pomocy społecznej, a rodziców obciążamy z nowej ustawy?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na jaki art. powołać sie w pouczeniu decyzji odstępującej z ustalenia opłaty za pobyt dziecka w pieczy?Chodzi mi o zapis , że powinna informowac o zmianie sytuacji
Kasia
ja mam taki zapis w swojej uchwale i na to się powołuję.
A ja mam pytanie odnosnie opiekunów prawnych i pełnoletnich...
na jakich zasasdach im ustalacie decyzję???
na jakich zasasdach im ustalacie decyzję???
A czy ktoś \"przerabiał\" odpłatność nieletniego? Chodzi mi oto, że w swojej uchwale mamy że z urzędu odstępuje się od ustalania odpłatności w przypadku gdy osoba jest m.in. niepełnoletnia, ale muszę najpierw wszcząć postępowanie i nie wiem na kogo wystawić, czy na tą osobę niepełnoletnią czy na rodzica/ opiekuna prawnego? I czy wystarczy tylko zebrać oświadczenie od rodzica/opiekuna i później na niego wystawić decyzję?
Oprócz decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych - Stare tematy przeczytaj również:
jaki stopien niepelnosprawnosci???
ZAROBKI KOORDYNATORA RODZIINEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ
a co z rodzinami wielodzietnymi?
średnie miesięczne wydatki czy koszty????
Stare zasady- wywiad?
kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy
dofinansowanie
Kurator osoby nieobecnej
firmy upowaznione do poszukiwania darczynców dla placówek
utrzymanie dziecka w placówce rodzinnej
10% dodatku - decyzje stare - a 1000 zł od stycznia
Skierowania do placówki op-w
pierwsze umieszczenie dziecka w pieczy
DECYZJE NA STARYCH ZASADACH WYCHOWANKOWIE
co z wyrównaniem dla rodzin zastępczych
3 letni program rozwoju pieczy za ustawę w spr. odpłatności rodziców biologicznych