prosze powiedzcie czy jak dłużnik alimentacyjny jest wzywany kolejny raz i znowu nie stawił się, raz juz wydana została decyzja o uznaniu czy kolejny raz wystawiamy i dajemy do prokuratury czy tez wydajmy decyzje o umorzeniu bo juz raz byl uznany za uchylającego???
no wlasnie, zawsze robilam wszystko ale zauwazylam ze niektorzy wysylaja mi decyzje o umorzeniu wlasnie i myslalam ze tez nie musze zawsze to mniej pracy
też tak raz uczyniliśmy w naszym ośrodku, ale teraz uświadomiliśmy sobie że to nie ma sensu, gdyż trzeba pilnować czy już taka decyzja została wydana, opierać się na pierwszej niewydanej i z perspektywy kilkunastu lat, pogubić się można, poza tym Strona wtedy nie ma możliwość nic zrobić , nie odwoła się ponieważ decyzja jest prawomocna. w nie których przypadkach dłużnik przechodzi z innej gminy i nie wiemy czy już tam nie został uznany za uchylającego się więc zbyt dużo zachodu z tym. A tak co roku i bez problemu. Czy ja wydam umorzenie czy decyzję bez znaczenia i tak papier.
Tak tylko tez chodzi tu o prokurature ze trzeba caly czas pisac a oni i tak odmawiaja dochodzenia i tylko na darmo robota a tak jakby bylo umorzenie to nie ma prokuratury chyba tak?
no wlasnie, zawsze robilam wszystko ale zauwazylam ze niektorzy wysylaja mi decyzje o umorzeniu wlasnie i myslalam ze tez nie musze zawsze to mniej pracy