Kto pomoże biednej czesi zmontować decyzję z powodu braku możliwości przeprowadzenia wywiadu a tym samym odebrania oświadczeń o stanie majątkowym. Bardzo ale to bardzo proszę wrzućcie jakiś wzór.Pozdrawiam wszystkich chętnych do pomocy.
Ja i PCW zadaliśmy błahe ale istotne pytanie czy była pisemna informacja o terminie przeprowadzenia wywiadu i konsekwencjach w przypadku jego uniemożliwienia.... jeśli takiego czegoś nie było a termin wywiadu upłyną masz pozamiatane musisz zęby zacisnąć i przyznać
Niekoniecznie. Można napisać kolejne zawiadomienie o wywiadzie, oby z dobrym ostrzeżeniem, nie ma tu ograniczeń. Terminu wywiadu przepisy nie precyzują, oby zdążyć z decyzją w przepisowym terminie. Ba, może lepiej nawet spóźnić się nieco z tym terminem, ale mieć przekonanie co do słuszności decyzji.
Przepis dość obszerny, nie wiadomo jak go tu wykorzystać. Najprawdopodobniej chodzi o odmowę z powodu odmowy. No to trudno będzie, a jeszcze trudniej obronić przed SKO. Klient może argumentować np. tak: Wysoki Sądzie, NIEPRAWDA, wójt kłamie!!!, żadnej odmowy nie było, ja chciałem, mam nawet świadków, tylko wójt nie chciał...