Rozumiem, że uchyliłaś decyzję przyznającą?? Bo wstrzymanie wypłaty może nastąpić tylko w przypadkach opisanych w art. 28 USR, (ale wtedy nie było by problemu ze wznowieniem wypłaty). No więc jeśli uchyliłaś/zmieniłaś decyzję bezpodstawnie to teraz należy się tej drugiej decyzji w sprawie pozbyć. Znam dwie metody - albo na podstawie Art. 154. § 1 KPA można uchylić tą decyzję uchylającą/zmieniającą (bo przecież na jej podstawie strona nie nabyła prawa do świadczenia) i wyrównać świadczenia, albo na podstawie art. 162 § 1 KPA stwierdzić jej bezprzedmiotowość (bo słuszny interes strony itd.), ewentualnie jeszcze można wystąpić o stwierdzenie nieważności decyzji do SKO na podstawie art. 156, ale tylko jeśli nastąpiła któraś z wymienionych w §1 tego artykułu przesłanek - nie wiem co dokładnie zrobiliście źlecinka pisze:wstrzymałam pani świadczenie pielęgnacyjne
W tej sytuacji nie możesz napisać prostującej. Niżej Ci napisałem, jakie masz opcje.cinka pisze:jak mogę napisać decyzję prostującą
Bo nie ustalałaś wysokości świadczenia ani nie wydałaś decyzji odmownej. Uchyliłaś prawo do świadczeń, więc masz w obiegu prawnym decyzję uchylającą której należy się pozbyć. W tej sytuacji nawet jeśli wydasz sprostowanie (bez sensu, ale jak się uprzesz), to ta uchylająca w dalszym ciągu jest ważna. Rozumiesz? Masz więc jednocześnie w obiegu prawnym dwie decyzje merytoryczne które wzajemnie sobie przeczą.cinka pisze:Czemu tego artykułu nie można wykorzystać?