Decyzja ROPS ws. decyzji OPS... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 kwie 2017, 11:28

Wniosek z kwietnia 2016 otrzymał decyzję z ROPS na okres 01.04.2016 do 31.10.2016. Decyzja ta została wykonana.
W grudniu Pani złożyła drugi raz wniosek, ponieważ w listopadzie mąż wrócił z zagranicy. Na tym grudniowym wniosku zaznaczyła, że nikt nie przebywa za granicą. Dlatego wniosek rozpatrzyłam i dałam decyzję przyznającą. Jednak na ten czas, nie miałam postanowienia, że już nie ma koordynacji. Takie postanowienie otrzymałam dopiero w marcu 2017; po czym przyszło pismo przewodnie i decyzja, że mój OPS jest właściwy i ma ustalić od grudnia 2016 SW.
Co mam zrobić z tą decyzją? Co ja mam teraz wydać?... :(

ROPS napisał mi pismo i dał decyzję w kwietniu 2017, że od grudnia 2016 nie zach. koordynacja i nasz OPS jest właściwy do ustalenia od grudnia świadczeń.
wychodzi na to że dałam bezpodstawnie decyzję grudniową...
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2017, 12:12

Ja miałem podobną sytuację, że wypłata z koordynacji szła, później w sierpniu Pan oświadczył że jest na terenie kraju, złożyli drugi wniosek i ja dałem przyznającą. Do tej pory mi nie przyszło żadne postanowienie z ich strony
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 25 kwie 2017, 13:08

Kierownictwo wymaga, abym podjęła jakieś działanie w związku z decyzją ROPSu. Ja nie wiem. Te ropsy przyprawiają mnie o ból głowy. Za chwilę skończy mi się kwiecień, a ja nie podjęłam niczego. Bo niby jaką mam wydać decyzję? uchylającą swoją, po czym taką samą przyznającą? no bez sensu...
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x