Pani Kierownik mi dała godzine na sformułowanie decyzji uchylajacej i jednocześnie żaądającej zwrotu nienaleznie pobranych świadczeń /przekroczenie dochodu w okresie zasiłkowym 2015/2016/ Mądra P Kierownik wrzuciła mnie do świadczen rodzinnych z funduszu alimentacyjnego /kolezanka urodziła/ Nie raz pomagałem ale decyzji uchylającej decyzje przyznająca nie robiłam Bardzo prosze o pomoc
"Pani Kierownik mi dała godzine na sformułowanie decyzji uchylajacej i jednocześnie żaądającej zwrotu nienaleznie pobranych świadczeń /"
to pij spokojnie kawę. Po godzinie podejdź do Pani kierownik i powiedz jej, żę nie można takiej decyzji wydać bo była by ona bezprawna.
Wyślij stażystę po pączk.
Następnie zrób wszczęcie postępowania do uchylenia decyzji przyznającej i wypij następną kawę. Zagryź pączkiem
Wróć do domu i zastanów się z mężem, czy tez byś czego nie mogła urodzić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Jeszcze raz :
robię wszczęcie z urzędu
decyzje uchylającą /kiedy ?/ od wszczecia ?/
o nienaleznie pobranych
a kobitka jutro wpłaci całą kwote
Prosze jak to wygląda ? Nie wiem poprostu nie wiem i nie musze się tłumaczyć /a wlasciwie nie mam czasu/ A Kto może prosze niech mi pomoże Przecież Nikt nie musi tu chodzi o życzliwość
Gdzie mam szukac tych wzorow Bo wiem że była jakas tam zmiana
stop
robisz wszczęcie (chyba, że osoba jest zgodna i napisze ci prośbę o uchylenie)
uchylasz na bieżąco - czyli od marca
robisz wszczęcie
decyzja o NP i zwrocie
Jak kobieta wpłaci to albo piszesz, w decyzji, że wpłaciła albo w ogóle nie robisz wszczęcia do NP i zwrotu (taką wersję propnuję Mazurkiweicz)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare