uzysk z rodzicielskiego a 1za1 - pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 01 mar 2016, 11:21

1.Mam osobę której robię uzysk z rodzicielskiego za luty i wychodzi jej od marca 1 za Ale rodzicielski ma tylko do kwietnia, wiec jak powinnam wydać jej decyzję? 1za1 na marzec, kwiecień i maj (utraci go w kwietniu) a od czerwca normalne świadczenie, czy jedną decyzję na cały okres 1za1 i później w czerwcu utrata za maj i od czerwca całe świadczenia??
2. I co w takim przypadku z rozpoczęciem roku szkolnego który w msc III, IV i V weźmie podzielony na miesiące, a we wrześniu mam jej znowu dać cały w wys. 100 zł. bo już nie będzie miała 1za1????
jagoda3

Napisano: 01 mar 2016, 13:46

Czy nikt nie robił takiej decyzji? POMÓŻCIE
jagoda3

Napisano: 01 mar 2016, 23:58

Masakra :shock:
Asew

Napisano: 02 mar 2016, 8:51

1. marzec i kwiecień przeliczenie zł za zł. Od maja pełna wysokość;
2. rozpoczęcie weźmie za marzec i kwiecień w przeliczeniu. I tyle weźmie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 9:37

No właśnie dobry przyklad też tak mam i we wrześniu może być problem jak program przyzna całą 100. A może ktoś już to sprawdzał??
Zośka

Napisano: 02 mar 2016, 9:57

ale jak to zrobić? orzekam co?
aggga11

Napisano: 02 mar 2016, 10:34

A na pewno w sygnity nie zrobię tego jedną decyzją. Muszę jej zrobić 1za1 i w maju znowu zmienić decyzję, zrobić utratę i wydać normalną decyzję. I ciekawa jestem jak weźmie mi wtedy rozpoczęcie roku tzn. czy pomniejszy mi 100 zł o to wypłacone przez III i IV?? Masakra nie wiem jak to zrobić
jagoda3

Napisano: 02 mar 2016, 12:21

masakra jakaś
aggga11

Napisano: 02 mar 2016, 12:24

a jeśli pani pobiera zr i robie jej uzysk ze świadczenia rodzicielskiego za miesiąc luty. Od marca ma przekroczenie i nie łapie sie też na zł za zł, ale świadczenie rodzicielskie ma do kwietnia więc w maju znów zr należałby sie jej. jak to rozegrać? Decyzja uchylająca i pouczyc panią, zeny przyszła złozyć ponownie wniosek na zr w maju?
aggga11

Napisano: 02 mar 2016, 12:33

jagoda3 pisze:A na pewno w sygnity nie zrobię tego jedną decyzją. Muszę jej zrobić 1za1 i w maju znowu zmienić decyzję, zrobić utratę i wydać normalną decyzję. I ciekawa jestem jak weźmie mi wtedy rozpoczęcie roku tzn. czy pomniejszy mi 100 zł o to wypłacone przez III i IV?? Masakra nie wiem jak to zrobić
tez bym tak zrobiła
Elmer pisze:1. marzec i kwiecień przeliczenie zł za zł. Od maja pełna wysokość;
2. rozpoczęcie weźmie za marzec i kwiecień w przeliczeniu. I tyle weźmie
nie mozna na przyszłość brać jako pewnik utraty dochodu, może coś się wydarzyć,ze dochód utraci wczesniej, np. w marcu.
Jak ktos teraz podejmuje prace od stycznia 2016 do maja 2016 to tez wydajemy zł za zł na cały okres, a nie zł za zł tylko do maja 2016 a w pelnej kwocie od lipca 2016.
to w intersie strony jest zgłosic utrate,zeby miec wypłacany zasilek w pelnej czy wiekszej kwocie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x