decyzja uznająca go za uchylającego się wydana, dłużnik zgłasza sie na wywiad - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 11 mar 2014, 10:47

W związku z tym,że po raz pierwszy spotykam się z podobna sytuacja proszę was o pomoc.
Sprawa dotyczy dłużnika który nie zgłosił się na wywiad, nie wywiązuje się z należności.
Wydana została decyzja uznająca go za uchylającego się i dłużnik kiedy to decyzje odebrał zjawił się w OPS i złożył oświadczenie majątkowe + udzielił wywiadu alimentacyjnego.

Moje pytanie brzmi co teraz? Jaką procedurę zastosować??
~Helena

Napisano: 11 mar 2014, 10:48

musisz wysłac zapytanie do komornika czy wywiazuje sie ze zobowiazan...
~Basia

Napisano: 11 mar 2014, 11:19

...ale takie zapytanie wysyłałam już, i w odpowiedzi otrzymałam pismo, iż z zobowiązań się nie wywiązuje...

po wydaniu decyzji uznającej go za uchylającego winnam wysłać ponownie takie zapytanie??

Basia napisz coś więcej gdyż nie bardzo rozumiem o co chodzi
~Helena

Napisano: 11 mar 2014, 11:42

co z decyzją jak spełni wszystkie przesłanki uchylacie ????? czy dalsze postępowanie tj. prokuratura i starostwo ???
~oko

Napisano: 11 mar 2014, 11:48

dalsze postępowanie, nie ma zmiłuj
~@kasia

Napisano: 11 mar 2014, 11:56

przepraszam nie doczytalam...jeśli nie placi a stawil sie na wywiad to nie sa spelnione wszystkie przeslanki, żeby umorzyc decyzje, więc po uprawomocnieniu wysylasz do starosty i prokuratury...
~Basia

Napisano: 11 mar 2014, 11:58

A co z decyzją uznającą dłużnika za uchylającego wydana we 09-2013r. za okres św. 2012-2013 wydaną dlatego że dłużnik nie zgłosił się do urzędu pracy w wyznaczonym terminie i nie płacił w ogóle ja nie wysłałam do prokuratury bo zaczął się nowy okres św. i nie było czasu. A teraz zgłosił się na wywiad jest zarejestrowany jako bezrobotny czyli nie mam się do czego przyczepić poza tym że nie płaci . moje pytanie co mam zrobić z decyzją wydaną we wrześniu 2013r.
~Zoja

Napisano: 11 mar 2014, 12:24

Basia jak można umorzyć decyzję ????
~oko

Napisano: 11 mar 2014, 13:37

może się ktoś wypowie ????
~oko

Napisano: 11 mar 2014, 13:46

nie miałam dłużnika żeby mu robić uchylenie decyzji...moze byc decyzja o umorzeniu postępowania administracyjnego, a jeśli dłużnik spełniłby wszystkie przesłanki to zrobiłabym uchylenie decyzji......
~Basia

Strona 1 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x