rodzina złożyła wniosek o świadczenie wychowawcze na I i II dziecko w styczniu br pani wyjechała do pracy za granicę po złożeniu umowy przesłałam pismo do UW o sprawdzenie koordynacji.Po kilku dniach dostałam pismo ,że mam uchylić wydaną decyzję- uchyliłam.Dziś dostałam decyzje Wojewody o odmowie na I dziecko ,przyznaniu na II.Jak to wprowadzić do systemu na podstawie starego wniosku.Nie mam pojęcia jak to zrobić nie miałam jeszcze takigo przypadku.Dziękuję
Wprowadzasz decyzję z UW. We wszystkich decyzjach operacje decyzja bez wniosku, nanosisz odpowiedni okres świadczenia dla drugiego dziecka, podstawę i uzasadnienie decyzji z UW, zatwierdzasz.
Wprowadziłam decyzję wojewody do systemu, ale mam kłopot z planem wypłat. Te świadczenia były już wypłacone w 2016 r.
I jak to zrobić w systemie Sygnity, bo plan wypłat mam teraz, że świadczenia do wypłaty.
Dziękuję, ale pojawił się kolejny kłopot:
... nie pozwala mi przejść dalej... nie mogę w ten sposób zatwierdzić decyzji, bo krzyczy że brak planu wypłat.
Witam, mam identyczny problem świadczenie wypłacone za kwiecień i maj 2021 a plan wypłat - świadczenie do wypłaty. Również pracuje na sygnity. Pomóżcie, proszę