Decyzja zmieniajaca - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 lut 2014, 9:56

Będziemy za chwilę wydawać decyzje zmieniajace. Czy wysyłacie zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie zmiany decyzji, czy tylko przyjmujecie wnioski o zmianę decyzji i oświadczenia, czy zmienił się dochód?
~milena74

Napisano: 03 lut 2014, 11:08

ja przyjmuję tylko oświadczenia
~krysia

Napisano: 03 lut 2014, 11:58

jak krysia
~Elwira

Napisano: 03 lut 2014, 12:12

tak dla uściślenia to nie są wnioski o zmianę decyzji,tylko zgoda na zmianę decyzji
~xyz

Napisano: 03 lut 2014, 12:59

Oczywiście to miałam na myśli.
~milena74

Napisano: 06 lut 2014, 12:33

We wrześniu wydawałam decyzję przyznającą stypendium na rok szkolny 2013/20104 do ucznia, których uczęszczał do Gimnazjum w naszej gminie, w listopadzie otrzymałam ze szkoły informację że uczeń ten został skreślony z listy uczniów i realizuje obowiązek szkolny w gimnazjum dla dorosłych. Do dnia dzisiejszego matka nas o tym fakcie nie poinformowała i nie przedłożyła tez narazie żadnych faktur. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji. Stypendium było przyznane na 3 miesiące. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji. Nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie, był to pierwszy rok kiedy musiałam zająć się stypendiami. Proszę o pomoc.
~Joanna

Napisano: 06 lut 2014, 14:40

powinnaś poprosić o zaświadczenie ze szkoły,że jest uczniem gimnazjum dla dorosłych, później trzeba wziąć oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i jak otrzymasz kasę, to przyznać stypendium
~krysia

Napisano: 07 lut 2014, 12:18

dzięki bardzo za pomoc. A czy mogłabym prosić o wzór takiej decyzji zmieniającej jeśli to oczywiście nie problem.
~Joanna

Napisano: 07 lut 2014, 12:40

a oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji to jakiś specjalny druk macie? I czy dopóki nie otrzymacie kasy to nie wypłacacie stypendiów (ze środków własnych)?
~Joanna

Napisano: 07 lut 2014, 14:03

wzór oświadczenia i wzory innych druków otrzymuję zawsze na szkoleniu, a stypendia wypłacam dopiero po otrzymaniu dotacji z województwa, ponieważ naszych środków byłoby za mało
~krysia

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x