Decyzja zmieniająca

Wybrane tematy:
Cheops przedłużenie dodatku energetycznego o co chodzi ??? zmieniamy decyzje? de do kwietnia? Nowe stawki DE od maja 2022 r. liczba rodzin
celka

Re: Decyzja zmieniająca

Post autor: celka »

nie prościej było przyznać dodatek energetyczny z pierwszym punktem określającym czasookres i kwotę, która obowiązuje do końca kwietnia (czyli 2015-01-01 do 2015-04-30) a w punkcie drugim określić do kiedy przyznany jest dodatek energetyczny (czyli 2015-05-01 do 2015-06-30)oraz poinformować, że będzie wypłacany w kwocie ogłoszonej w obwieszczeniu
tym sposobem nie zmienia się decyzji więc żadnego zbędnego drukowania, trzeba zmienić tylko plan wypłat no chyba że kolejny rok zostanie ta sama kwota ;)
Fantomas

Post autor: Fantomas »

Właśnie o to chodzi że tak nie można ponieważ klient może się nie zgodzić na nową kwotę (ma do tego prawo). Decyzje zmieniającą wysyłasz po to żeby zapoznał się z nową kwotą i zgodził się na nią ewentualnie odwołał.
halciapie

Post autor: halciapie »

Witam
Również poproszę wzór decyzji zmieniającej : [email protected]
ewel ops

Post autor: ewel ops »

a jak pisaliście decyzje na termin do 30 kwietnia to co teraz ? ludziska muszą składać one wnioski o przyznanie DE w kwietniu żeby dostali w maju dodatek energetyczny a jak ja je mam rozpatrzyć jak nie ma jeszcze stawek. Pomocy !!!!! nie wiem co robić z tymi ludźmi i co im mówić
ALICJA 2014

Post autor: ALICJA 2014 »

Ministerstwo szuka kasy , więc nie sądzę żeby zmieniła się wysokość dodatków , a jak podwyższą - jak już to kilka groszy , to tym bardziej nikt się nie odwoła , więc zapis w decyzji że od 1 maja zgodnie z obwieszczeniem ........., działa na korzyść strony i nie trzeba nic zmieniać, gorzej jak obniżą wysokość wtedy mogą być odwołania.U nas na szczęście daje się ludziom wytłumaczyć co i jak , więc nam odwołania nie straszne bo przy okazji Kolegium wskaże jak robić.
Czy miał już ktoś kontrolę z dodatków energetycznych ?
Proszę napisać kto i jak kontrolował?
tynia

Post autor: tynia »

czy ja też mogłabym prosić o przesłanie decyzji zmieniającej [email protected]
anioł1313

Post autor: anioł1313 »

Hej może ktoś wrzuci decyzje zmieniającą ;) jak ma juz gotową
rybka124

Post autor: rybka124 »

Witam ja też jestem nowa i bardzo proszę o wzór decyzji zmieniającej
[email protected]
rene

Post autor: rene »

Ja również proszę o wzór decyzji zmieniającej z góry dzięki ([email protected])
gosia 51

Post autor: gosia 51 »

Witam ja też jestem nowa i bardzo proszę o wzór decyzji zmieniającej - [email protected] .
ODPOWIEDZ