decyzje Fa a zwroty od komorników- do STAŁ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 20 paź 2015, 16:53

w tym okresie nie wysłałam jeszcze decyzji przyznających Fa komornikowi bo czekam aż będą ostateczne i wyślę je razem z przyłączeniem się do egzekucji
i w związku z tym mam kilka wierzycielek, które dostały kasę od komornika (bo jeszcze nie mają decyzji w kancelarii) i wysyłają wplaty od dłuzników wierzycielkom
też tak macie?
czy wysyłacie decyzje do komornika wcześniej przed przyłączeniem?
ew@1

Napisano: 21 paź 2015, 10:29

jak robicie???
ew@1

Napisano: 21 paź 2015, 10:39

tak własnie mam, przez te piep....one aktualizacje Sygnity dopiero teraz skonczyłam wnioski sierpniowe a juz niektóre wierzycielki dostały kase, a co z wrzesniowymi, które wypłace w listopadzie? juz słysze te krzyki ze nie ma kasy na koncie( poprzednio co roku robiłam hurtem wszystkie no ale w tym okresie to niemozliwe )
gra1

Napisano: 21 paź 2015, 10:43

tez wlasnie mam takie sytuacje i za rok wyjdzie ze dostaly kase z FA i od komornika i nienalzenie pobrane bedziemy robic
gopsosk

Napisano: 21 paź 2015, 11:03

wcale nie czekam az sie decyzje uprawomocnia tylko je od razu wysyłam do komornika
gra1

Napisano: 21 paź 2015, 13:28

gra1 pisze:wcale nie czekam az sie decyzje uprawomocnia tylko je od razu wysyłam do komornika
też chyba tak zrobię
gopsosk pisze:tez wlasnie mam takie sytuacje i za rok wyjdzie ze dostaly kase z FA i od komornika i nienalzenie pobrane bedziemy robic
Np nie będzie - komornik robi dobrze - nie ma decyzji daje wierzycielce zgodnie z kolejnością ...
ew@1

Napisano: 21 paź 2015, 13:58

wg mnie beda nienaleznie pobrane bo dostala w 1 miesiacu z FA i od komornika
gopsosk

Napisano: 21 paź 2015, 15:17

dlaczego nie nadajecie rygor natychmiastowej wykonalności??? wtedy decyzja staje sie ostaeczna z dniem wydania i od razu wysylasz do komornika.
art 108 kpa i art 20 ust 2 naszej ustawy
roza_s

Napisano: 22 paź 2015, 9:32

natychmiast wykonalna i ostateczna to nie to samo.
Decyzje w sprawie Fa były i są natychmiast wykonalne -, ale wcale nie od razu ostateczne.
ble ble

Napisano: 22 paź 2015, 10:20

Może ktoś się jeszcze wypowie? Mam ten sam problem-komornicy przelewają wierzycielką, a decyzje leżą bo jeszcze nie ten termin...
Ala08

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x