Nemezis - zaliczam wpłaty pierwsze na odsetki.... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 20 paź 2015, 16:52

i robię to ręcznie tzn. mam podzielone okresy świadczeniowe i robie
1. zestawienie prognozowanych zobowiązań na dzień wyegzekwoania zobow u dłużnika
2. odejmuję recznie prognozowane - odprowadzone odsetki
3. ogólna kwote zwrtou rozdzielam na odsetki w poszczególnych okresach i drukuję.
Czy ktos może wie jak inaczej da sie rzoliczać wpłaty po nowemu jeżeli okresy świadczeniowe były dzielone .
BEDE WDZIĘCZNA ZA OKAZANA POMOC
MARTA II

Napisano: 21 paź 2015, 7:44

ja to zawsze robię tak że jak daje naliczenie odsetek w nemezisie to pojawia się taki znak zapytania koło tych odsetek i tam klikam i wyszukuje jaka jest należność główna za ten okres i odsetki i biorę po uwagę tylko odsetki te pobrane wcześniej minus te do pobrania zamykam okienko i wpisuje wartość wpłaty aby równała się tym odsetką i daje nalicz odsetki i wtedy cała wpłata przechodzi na odsetki. Jeżeli to nie cała wpłata sprawdzam kolejny okres w ten sam sposób.
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 7:59

Gość to rób tak dalej a będziesz miał kłopot.
Sprawdź sobie kiedyś jaka wysokość odsetek wyskakuje po naciśnięciu tego tajemniczego znaku zapytania a jaka wysokość jest przy zrobieniu zestawienia prognozowanych zobowiązań (tam gdzie były wpłaty). Nie zdziw się za bardzo.. Zadzwoń sobie również do Inforu i posłuchaj ich bajki w tym zakresie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 8:14

ja jestem na zastępstwie i robię tak jak dziewczyna tutaj wcześniej robiła tak mi to przekazano ale czyli co to znaczy że przez te wszystkie lata jest to źle robione możesz mi to wytłumaczyć? a co na to mówi infor jak byś mógł mi powiedzieć
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 8:19

że matematyka jest bardzo trudna a 2+2= 4,02
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 8:20

no sprawdziłam gdzieniegdzie tam gdzie były wpłaty jest np o 0,5 odsetek pobranych za dużo? i co z tym teraz? a w innych miejscach wychodzi okej o co w tym chodzi
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 10:17

Elmer matematyka trudną kobietą jest...
https://images01.bebzol.com/data/201510/ ... a46a33.jpg
abc123

Napisano: 21 paź 2015, 10:21

Gość - telefon do Inforu. Ja z nimi nie potrafię rozmawiać. Oni w ogóle nie widzą (lub udają) problemu.

abc123 - ja ci nawet rozpiszę, że 2+2=5 i będzie to poprawnie z punktu widzenia matematyki
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 10:44

jak w tym NEMEZISie wogóle wylicz poprawnie ile dłużnik ma do spłaty ? zaczynam powoli nie ogarniac tego programu, i niech ktos prostym językiem wyjasni jak mamy te odsetki wprowadzac bo ja juz zglupialam ;/
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 12:28

GOPS ja już sama zgłupiałam i nie wiem nic a ty jak do tej pory robiłeś?
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x