decyzje odmowne z wszczęciem czy bez, jak robicie? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 27 cze 2017, 14:34

Iwona28 pisze:chodzi mi o to czy przed wydaniem decyzji odmownej pisaliście zawiadomienie o wszczęciu w sprawie wydania dec odmownej?
ludzie, nie wariujcie :) przed wydaniem decyzji odmownej nigdy nie trzeba bylo i teraz tez nie trzeba zadnego zawiadomienia o wszceciu postepowania pisac... natomiast zgodnie z kpa zawsze trzeba bylo informowac strone ,ze moze sie zapoznac z zebranym w sprawie materialem i wniesc ewentualne uwagi, a teraz jeszcze poinformowac ja o negatywnych przeslankach w przypadku niespelniania warunkow...ale to nie jest zawiadomienie o wszczeciu postepowania ...zawiadamia sie o wszczeciu postepowania jesli postepowanie zostalo wszczete z urzedu i klient nie wie,ze zostalo wszczete...tyle kpa, a w zyciu to wiadomo , tych informacji z art. 10 kpa chyba jednak nie bylo za wiele, nawet w przypadku odmow, moze teraz sko bardziej beda cisnac,zeby byly...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2017, 14:53

art. 10 kpa, 61 kpa, art. 79 a i ogólnie pisze, że wszczynam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji .... przyznającej prawo do zasiłku rodzinnego na dzieci........
Podstawą wszczęcia postepowania jest przekroczenie kryterium dochodowego czy zmiana sytuacji rodzinnej i dochodowej, spowodowana...... W uzasadnieniu teraz rozpisuje całą sytuację dochodową, np. jeśli przekracza, bo teraz po zmianach w kpa trzeba pisać rozbudowane wszczęcie, a potem jak wydaję decyzję, to właściwie tylko kopiuje ;) wiem, że sa różne opinie na temat zawiadamiania strony, ale ja robię tak zawsze, jeżdże na szkolenia z Mazurkiewiczem i tego się trzymam.
kruszyna
Referent
Od: 09 lis 2016, 19:18
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.

Napisano: 27 cze 2017, 14:55

dziękuje, pozdrawiam
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x