deczja po SKO o uznaniu do zwrotu - PROSZĘ O PORADY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 08 sie 2014, 11:31

wróciło mi rozstrzygnięcie mojej decyzji z SKO sytuacja opisana w decyzji wyglądała tak:
SYN pobierał na OJCA świadczenie pielęgnacyjne od 08-2012 a od 10-2012 do 03-2013 przebywał w więzieniu(nie zgłosił odrazu tylko 25-06-2013) wydana została decyzja o uznaniu za NP od 10-2012 do 06-2013 (bo uznaliśmy że do marca był w zakładzie karnym więc sie nie należało a później od kwietnia powinien złożyć wniosek o SP lub na SZO co i jedno i drugie nie przysługiwało SYNOWI bo niepełnosprawność po 25-roku życia, rolnik, brak rezygnacji z zatrudnienia, przekroczone kryterium dochodowe) więc za okres kwiecień 2013-czerwiec 2013 też uznane było za NP. decyzja poszła do SKO.
decyzja ze SP była uchylona od 10-2012

Odpowiedz SKO:
uznać za nienależnie pobrane tylko okres w których SYN przebywał w zakładzie karnym i sugeruje że od 15 maja 2014 może starać się o ZDO

Moje pytanie :
już nie wydaję drugiej decyzji o uznaniu za NP uwzględniającej tylko okres pobytu w zakładzie karnym tylko o żądaniu zwrotu czy powinnam dwie wydać.
czy faktycznie należny się Teraz ZDO
proszę o podpowiedzi
zuzzanna

Napisano: 08 sie 2014, 11:38

zuzzanna pisze:a później od kwietnia powinien złożyć wniosek o SP lub na SZO co i jedno i drugie nie przysługiwało SYNOWI bo niepełnosprawność po 25-roku życia, rolnik, brak rezygnacji z zatrudnienia, przekroczone kryterium dochodowe) więc za okres kwiecień 2013-czerwiec 2013 też uznane było za NP.
Tego nie rozumiem, skąd pomysł, że powinien składać nowy wniosek w kwietniu?
zuzzanna pisze:już nie wydaję drugiej decyzji o uznaniu za NP uwzględniającej tylko okres pobytu w zakładzie karnym tylko o żądaniu zwrotu
Tylko żądanie zwrotu.
zuzzanna pisze:czy faktycznie należny się Teraz ZDO
Jeśli jego decyzja wygasła z mocy prawa 30 czerwca 2013r. to dlaczego nie?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2014, 11:59

bo jak wcześniej wydałam decyzje o uchyleniu świadczenia od października 2012 roku to teraz chyba powinna m zmienić ją od października2012 do marca 2013 - prawda?
zuzzanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x