POMOCY!!!!!!!! BECIKOWE DLA ROSJANIA.....Hmmmm... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 08 sie 2014, 11:17

Pan pracował w Rosji rosjanin żona też rosjanka teraz go przenieśli od 2013 r. do Polski, doniósł mi paszport swój żony dziecka, karty pobytu do 2016 r. akt urodzenia zaśiwadczenie, teraz jak wziąć dochody. W 2012 r. pracował a nasz Urząd nie wystawi bo to rosyjska firma żona pracowała ale teraz nie prauje. Hm....pomóżcie.
Nowa....

Napisano: 08 sie 2014, 11:20

wypłać mu w jabłkach;)
K.C

Napisano: 08 sie 2014, 11:22

przecież na oświadczeniach ci pisze.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2014, 11:31

Na oświadczeniach ale co ma podać mniej więcej jak on takiej informacji nie ma, i jeszcze w złotówkach, a dokumenty jeszcze jakieś musi dostarczyć oprócz tych co wymieniłam :?:
A żona skoro teraz nie pracuje a pracowała w 2012 r. to niech napisze zero i już tak :?: :?: :?: :?:
Bo tego nie sprawdzę że w Rosjii pobrali becikowe, a co z tym oświadczeniem że za granicą dochodów nie było :?: :?:
Nowa.....

Napisano: 08 sie 2014, 11:32

ale pobyt czasowy na jakiej podstawie, do karty pobytu powinien donieść decyzję bo może nie należą mu się świadczenia rodzinne
olga111

Napisano: 08 sie 2014, 11:34

ma podać nie mniej więcej, ale dokładnie. Jest taki druk - zał. nr 7.
Dokumentów do tego nie daje żadnych - chyba, że do utraty.
Podaje w złotówkach.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2014, 11:36

Jak ja mu powiedziałam że ma donieść dokładnie dochody za 2012 r. to on mói skąd ja to wezme :?: :?: :?: :?: a żona jeśli utraciła to zero ma wpisać a po co ta decyzja :?:
Nowa.....

Napisano: 08 sie 2014, 11:40

a co ma wpisane w karcie pobytu?
olga111

Napisano: 08 sie 2014, 11:57

Ma wpisane zamieszkanie na czas oznaczony do kiedy pesel imię i nazwisko data urodzenia obywatelsto Rosja i wszystko, pierwszy mam taki przypadek więc nie wim co mam przyjąć kartę i paszport mam zaświadczenie akt urodzenia chyba wszystko tylko tye dochody on teraz nie pojedzie na Rosje żeby brać zaświadczenie o dochodach z tamtąd bo firma w Rosji jest
Nowa.....

Napisano: 08 sie 2014, 12:21

Załącznik nr 5(imięi nazwisko członka rodziny)OŚWIADCZENIE CZŁONKA RODZINY O DOCHODZIE PODLEGAJĄCYM OPODATKOWANIU
PODATKIEM DOCHODOWYM OD OSÓB FIZYCZNYCH NA ZASADACH OKREŚLONYCH
W ART. 27, 30B, 30C, I 30E USTAWY Z DNIA 26 LIPCA 1991 R. O PODATKU DOCHODOWYM OD OSÓB FIZYCZNYCH, UZYSKANYM W ROKU KALENDARZOWYM POPRZEDZAJĄCYM OKRES ŚWIADCZENIOWY,
:?: :?: :?: tego chyba nie uzupełnia oświadczenia. :?: :?: :?: :?: tu wpisuje ZERO TAK :?: :?:

OŚWIADCZENIE CZŁONKA RODZINY O DOCHODZIE NIEPODLEGAJĄCYM OPODATKOWANIU PODATKIEM DOCHODOWYM OD OSÓB FIZYCZNYCH, OSIĄGNIĘTYM W ROKU KALENDARZOWYM POPRZEDZAJĄCYM OKRES ŚWIADCZENIOWY

czy ten uzupełnia :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

POMÓZCIE MI CO JA MAM PRZYJĄĆ PRACUJE 2 TYDZIEŃ DOPIERO :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nie wiem już sama pomózcie mi skąd on ma te dochody wziąć w Rosji nie ma pitów a do naszego US nie pójdzie bo mu nic nie dadzą za 2012 r. bo on tam pracował w rozji
Nowa.....

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x