Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia
tak, tylko u mnie tego nie zaznaczają, bo Pani prowadząca CEEB nie wiedziała...
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Dokładnie mam taką samą wątpliwość. Jak ja jako OPS mam ustalić kiedy doszło do 1 uruchomienia pieca, mam jeszcze przeprowadzać śledztwo w tym temacie? Ten krzyżyk, że deklaracja dot. źrodła ciepła po 1 lipca 2021 r. jest troche słabym argumentem do odmowy. Powiedzcie jak robicie?noteev pisze: 28 wrz 2022, 11:37 Tylko, że uruchomienie pieca po 1 lipca 2021 r. nie jest tożsame z uruchomieniem po 11 sierpnia 2022 r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
właśnie... a co Wy robicie w tej sytuacji? Dla mnie to słabe opierać się jedynie na tym "krzyżyku"noteev pisze: 28 wrz 2022, 10:49Tym bym się nie sugerował, niektóre deklaracje z uruchomionymi piecami po tej dacie mają to zaznaczone, a inne nie.elinka85 pisze: 28 wrz 2022, 10:38a czy powinien byc wtedy na deklaracji zaznaczony ten krzyżyk w lewym górnym rogu deklarcja dotyczy zródeł ciepła/spalania paliw uruchomionego po 1 lipca 2021 r.???????noteev pisze: 27 wrz 2022, 14:29 Wszystko jest oczywiste, żeby otrzymać z wpisem do deklaracji CEEB po 11 sierpnia, piec musi być po raz pierwszy uruchomiony pod tym adresem po tej dacie. Nieważne czy nowy, czy stary piec, ale PIERWSZY RAZ.

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
oświadczenie pod odpowiedzialnością karną
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
Ale spóźnialscy też składają deklaracje do CEEB i system przyjmuje. I oni składają na podstawie tego samego artykułu chyba? Czy któregoś innego?
Anna
-
- Stażysta
- Zajmuję się: śr/fa/św
- Kontakt:
ojciec złożył deklarację do CEEB za syna, zaznaczył że wypełnił formularz jako zarządzający, czy zwracacie na to uwagę?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW DO FA
- Kontakt:
oświećcie mnie.
Pan miał złożoną deklaracje TYLKO na drzewo. 05.09 zmienił że ma TYLKO węgiel. To na co ma złożyć? jak na chwilę obecną nie ma tego drzewa tylko węgiel. Mimo wszystko na drzewo, mimo że na dzień składania wniosku jest inna sytuacja ?
A i jak ktoś spóźnił się z deklaracją złożoną po raz pierwszy po 11tym to przyznajemy ?
Pan miał złożoną deklaracje TYLKO na drzewo. 05.09 zmienił że ma TYLKO węgiel. To na co ma złożyć? jak na chwilę obecną nie ma tego drzewa tylko węgiel. Mimo wszystko na drzewo, mimo że na dzień składania wniosku jest inna sytuacja ?
A i jak ktoś spóźnił się z deklaracją złożoną po raz pierwszy po 11tym to przyznajemy ?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Proszę oświećcie mnie bo już nie wiem. Osoba złożyła pierwszy raz deklarację po 11 sierpnia, stary dom, kuchnia węglowa. Czy my możemy przyznać dodatek węglowy? Już się pogubiłam 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG
- Kontakt:
Spóźnialski, odmowamonis pisze: 30 wrz 2022, 12:03 Proszę oświećcie mnie bo już nie wiem. Osoba złożyła pierwszy raz deklarację po 11 sierpnia, stary dom, kuchnia węglowa. Czy my możemy przyznać dodatek węglowy? Już się pogubiłam![]()
Oprócz Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
DO i DW
Wezwanie do złożenia wyjaśnień DW
Gochód z gospodarstwa
czy przyznajecie starym domom
Pozostawienie bez rozpatrzenia - jak robicie?
środki na dw
nowy adres gospodarstwa domowego
zamieszanie z adresami sygnity
Wysłane informacje przyznające węglowy
Weryfikacja
Deklaracja w CEEB budynek wielorodzinny
Płaczą i chcą się odwoływać, tylko gdzie?
Czy nalezy się dodatek na drzewo?
kto wypłaca kasę
pouczenie
Jest kasa na DW- ale czekam na sesję rady.