no przecież po nowelizacji, możesz iść na wywiad i jej przyznać, nie musi być nawet żadnej deklaracji, wójt powinien zrobić odpowiedni wpis, więc o co chodzi ?nowa26 pisze: 18 lis 2022, 16:11 Mówimy o krzyżykach a ja mam przypadek babuszki po 80 której jedynym źródłem ciepła jest piec kaflowy - nie ma ciepłej wody, żadnych przyłączy - ma złożoną deklarację bez zaznaczenia funkcji c.o jej córka powiedziała że nie pójdzie dopisać żadnego krzyżyka bo tam nie ma żadnego centralnego a ona kłamać nie będzie - więc co mamy zrobić - jeden piec jedna deklaracja - ale brak krzyżyka - nie dać bo nie chcą kłamać i oświadczać w ceeb nieprawdy. Dla niej to jest główne źródło ogrzewania ale nie centralnego - więc co nie kwalifikuje się - niech tam zamarznie?
Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A na oświadczenie strony przyznać nie możesz?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Skoro jest głównym źródłem ogrzewania, to na jakiej podstawie chcesz odrzucić? Na który artykuł ustawy chcesz się powołać?nowa26 pisze:(...)Dla niej to jest główne źródło ogrzewania ale nie centralnego - więc co nie kwalifikuje się - niech tam zamarznie?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
no przecież po nowelizacji, możesz iść na wywiad i jej przyznać, nie musi być nawet żadnej deklaracji, wójt powinien zrobić odpowiedni wpis, więc o co chodzi ?
[/quote]
wpis w ceeb jest - i to z tamtego roku - chodzi tylko o ten nieszczęsny krzyżyk u nas jest zasada nie masz zaznaczonego c.o. to ci się nie należy - a co do przepisu to też nie wiem - ja się też z tym nie zgadzam
[/quote]
wpis w ceeb jest - i to z tamtego roku - chodzi tylko o ten nieszczęsny krzyżyk u nas jest zasada nie masz zaznaczonego c.o. to ci się nie należy - a co do przepisu to też nie wiem - ja się też z tym nie zgadzam
-
- Starszy referent
- Kontakt:
W odmowie daj sentencję, że "u nas jest taka zasada że nie masz krzyżyka przy C.O. to ci się nie należy". I żeby Pani nie było smutno to na dole po pouczeniach jeszcze dopisek "co do tego krzyżyka przy C.O. to ja też się z tym nie zgadzam".nowa26 pisze: 22 lis 2022, 8:50 wpis w ceeb jest - i to z tamtego roku - chodzi tylko o ten nieszczęsny krzyżyk u nas jest zasada nie masz zaznaczonego c.o. to ci się nie należy - a co do przepisu to też nie wiem - ja się też z tym nie zgadzam
Kyrie eleison.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP
- Kontakt:
piękny byłby świat gdyby każdy w pracy mógł robić to z czym się zgadza a nie to co mu każą 

-
- Stażysta
- Kontakt:
no to pisz co Ci kaza, Ty sie nie podpisujesz pod decyzja, wiec o co chodzinowa26 pisze: 22 lis 2022, 17:23 piękny byłby świat gdyby każdy w pracy mógł robić to z czym się zgadza a nie to co mu każą![]()

Oprócz Deklaracja CEEB złożona po raz pierwszy po 11 sierpnia - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
DO i DW
Wezwanie do złożenia wyjaśnień DW
Gochód z gospodarstwa
czy przyznajecie starym domom
Pozostawienie bez rozpatrzenia - jak robicie?
środki na dw
nowy adres gospodarstwa domowego
zamieszanie z adresami sygnity
Wysłane informacje przyznające węglowy
Weryfikacja
Deklaracja w CEEB budynek wielorodzinny
Płaczą i chcą się odwoływać, tylko gdzie?
Czy nalezy się dodatek na drzewo?
kto wypłaca kasę
pouczenie
Jest kasa na DW- ale czekam na sesję rady.