Deklaracje na śmieci a DW - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 paź 2022, 16:29

Witam! Czy sprawdzacie przy każdym wniosku deklarację na odpady komunalne czy tylko wybiórczo jak macie jakąś wątpliwość?? I czy wysyłacie pracowników socjalnych na wywiady, a jeśli tak to w jakich sytuacjach?? Będę wdzięczna za odpowiedź;-)
Marta833
Praktykant
Od: 12 kwie 2021, 14:06
Zajmuję się: AR

Napisano: 15 paź 2022, 10:14

tylko w przypadku wątpliwości.
Wywiady w skrajnych przypadkach
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 paź 2022, 9:55

Dziękuję za odpowiedź;-) U mnie wniknęła taka sytuacja, że przyznałam dodatek węglowy na wniosek, który nie wzbudził moich wątpliwości. Deklaracja ok, wniosek DW też,odpadów nie sprawdziłm bo było wszystko ok więc przyznałam 3 tysie. Po jakimś czasie jeden z pracowników mówi, że te osoby tu nie zamieszkują. Jak na podstawie wniosku osób których nie znam mam mieć wątpliwości gdy wszystko jest ok??? Mam sprawdzać każdy jeden wniosek na śmieci??? Normalnie parodia.... co chwile są jakieś jaja... I co teraz jak już wydana decyzja? wzywać osoby do wyjaśnień, a wniosek już po terminie.... Załamka :cry: :evil:
Marta833
Praktykant
Od: 12 kwie 2021, 14:06
Zajmuję się: AR

Napisano: 17 paź 2022, 10:16

Śmieci sprawdzamy tylko w przypadku wątpliwości, podobnie z wywiadem. Jednocześnie zwróćcie uwagę, że ustawa nie mówi o wywiadzie środowiskowym przeprowadzanym przez pracownika socjalnego. To Wójt/Burmistrz wyznacza pracownika, który przeprowadza wywiad. Nie ma tu odwołania do ustawy o pomocy społecznej.
Z poważaniem
thorgal70
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lis 2016, 13:39
Zajmuję się: Wszystkim i niczym

Napisano: 17 paź 2022, 14:16

MY TEŻ W RAZIE WĄTPLIWOŚCI SPRAWDZAMY ŚMIECI , CHOĆ TO NIE JEST ŻADEN WYZNACZNIK DO ODMOWY DODATKU WĘGLOWEGO.
pokemon
Referent
Od: 16 lis 2016, 15:55
Zajmuję się: śr/sw

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x