diagnoza pedagogiczna
diagnoza pedagogiczna
Witam,
czy w Waszych PCPR-ach zatrudnienie są pedagodzy? Chodzi mi o sporządzanie diagnozy pedagogicznej i ogólnie pracy pedagoga w pcpcr. Proszę o jaieś informacje jak taka praca wygląda. Może jakieś namiary na kursy dla pedagoga. Proszę bardzo o pomoc.
czy w Waszych PCPR-ach zatrudnienie są pedagodzy? Chodzi mi o sporządzanie diagnozy pedagogicznej i ogólnie pracy pedagoga w pcpcr. Proszę o jaieś informacje jak taka praca wygląda. Może jakieś namiary na kursy dla pedagoga. Proszę bardzo o pomoc.
Re: diagnoza pedagogiczna
kursy dla pedagoga, ale poco ?przecież pedagog wie co powinien robić jak diagnozować raczej.
jeśli ktoś jest pedagogiem i niewiele wie o diagnozie (to tylko 60h dydaktycznych w programie studiów) warto pogłębić swoją wiedzę poprzez lekturę, ewentualnie podyplomówkę z diagnozy dziecka i rodziny.....
na studiach uczą diagnozy pedagogicznej, ja przynajmniej miałam to na zaliczenie.
jak wygląda praca pedagoga w PCPR....
W jednym zdaniu pełni on funkcje koordynatora dla rodzin nie które nie zdecydowały się złożyć wniosku o koordynatora, ponadto uczestniczy w posiedzeniach zespołu ds. oceny sytuacji dziecka w RZ, czy oceny rodziny, współpracuje z ośrodkiem adopcyjnym, szkołą, kuratorem - nic po za to co opisuje ustawa
W jednym zdaniu pełni on funkcje koordynatora dla rodzin nie które nie zdecydowały się złożyć wniosku o koordynatora, ponadto uczestniczy w posiedzeniach zespołu ds. oceny sytuacji dziecka w RZ, czy oceny rodziny, współpracuje z ośrodkiem adopcyjnym, szkołą, kuratorem - nic po za to co opisuje ustawa
a gdzie znalazłaś zadania pedagoga w ustawie? podaj jakiś art.
zadania przypisane ma organizator, zadańnie kierownika jest opracowanie zakresu czynności i podjęcie decyzji czy w ogóle pedagog jest mu w zespole ds pieczy zastępczej potrzebny
Oprócz diagnoza pedagogiczna - Stare tematy przeczytaj również:
naliczenie odpłatności
dodatek za pracę w terenie
dodatek za pracę w terenie
Wychowanek z MOW wypisany przed pełnoletnością
pełoletność przez małżenstwo a usamodzielnienie
aktywny samorząd- baza
wypłata usamodzielnienia
odpłatność
PLN PRACY z DZIECKIem
wynagrodzenie za realizacje AS
szkolenie RZ