odpłatność

ODPOWIEDZ
~marta

odpłatność

Post autor: ~marta »

zwalniałam rodziców biologicznych do czasy opuuszczenia przez dziecko pieczy zastępczej rozumiem że teraz co roku muszę kontrolować czy się coś nie zmieniło u tych rodziców? Czy zakładaliście metryczki do każdej decyzji na odpłatność
~poszukująca

Re: odpłatność

Post autor: ~poszukująca »

ja zwalniam rodziców biologicznych na rok albo dłużej - tak jak mi pozwala na to nasza uchwała. . Po zakończeniu terminu wzywam i jeszcze raz sprawdzam czy sytuacja się nie zmieniła i znowu zwalniam - bo najczęściej się nie zmienia. a metryki mam do teczek i każdą decyzję zamieszczam w metryce
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

witam czy któraś z pań mogła by mi przesłać wzór takiej decyzji? Byłabym bardzo wdzięczna, bo nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać;( pcpr.wegorzewo_zubek@wp.pl) bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję serdecznie
ania
~Rola

Post autor: ~Rola »

Dzień dobry,
czy ktoś z Was utalał już odpłatność opiekunom prawnym i pełnoletnim w placówkach?
Dziękuję za odpowiedź:)
~klll

Post autor: ~klll »

ja tez bym bardzo chciał wzór takiej decyzji dla opiekuna prawnego i pełnoletniego w placówce bo nie robiłam i nie wiem jak mam się zabrać do tego.
~mm

Post autor: ~mm »

Marta proszę napisz na podstawie jakich dokumentów zwalniasz rodziców biologicznych z odpłatności. Dziękuję
~Augustyn..

Post autor: ~Augustyn.. »

z kpa - protokół przesłuchania, a dochód z ustawy o pomocy społecznej art. 8 no i uchwała
~Tośka

Post autor: ~Tośka »

czy ja też mogę prosić na maila taką decyzję (przykładową) bo oczywiście sama ja sobie opracuję w oparciu już o swoją uchwałę mania107@op.pl z góry dziękuję.
~Tomasz

Post autor: ~Tomasz »

1/ ja odstępuje rodzicom biologicznym maks na 1 rok ( oczywiście pod warunkiem faktycznego przebywania dziecka w pieczy zastępczej )
2/ metryczki mam do każdej decyzji
ODPOWIEDZ