Ponawiam moje pytanie na forum.
Proszę powiedzcie, czy już macie zrobione plany dla wszystkich dzieci, objętych wsparciem koordynatora? ja mam dopiero 3 i zsatnawiam się czy to jest w porządku , że dopiero teraz je robię. W wielu rodzinach dopiero teraz nie czuje się jak intruz i wiem dopiero czego tym dzieciom potrzeba.
Pzdr.
PLN PRACY z DZIECKIem
Re: PLN PRACY z DZIECKIem
Witam. Też jestem koordynatorem i nie mam jeszcze żadnego planu pracy z dzieckiem. Nie wiem jaki jest czas na zrobienie tych planów. Z moich informacji z innych PCPR-ów wynika, że też nie mają planów, co więcej sami nie wiedzą, co i jak. Mam do Ciebie prośbę czy mogłabyś mi przysłać jeden z Twoich planów. Tak jak pisałam nie mam żadnego, mam pewien pomysł ale sama nie wiem czy dobrym tropem idę. Jeżeli się zdecydujesz to podam Ci maila. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
Cześć. Powiedz mi tylko od kiedy pełnisz funkcje koordynatora ?
Pierwsze plany zaczełam pisać po 6-7 miesiącach od poznania rodziny.
Cześć. Funkcję koordynatora pełnię od kwietnia zeszłego roku. U mnie jest problem z asystentami na cały powiat jest ich tylko 3, pracownicy socjalni często nie wiedzą nic o moich rodzinach zastępczych, Asystenci dopiero po moich pismach do GOPS-ów zaczęli zapoznawać się z rodzinami. Nie mam narazie informacji zwrotnej od asystentów więć próbuje sama. Będę wdzięczna za każą pomoc w napisaniu planu pracy z dzieckiem. Mój e-mail [email protected]. Pozdrawiam
warto dodać że plan pomocy dziecku musza posiadać wszystkie dzieci przebywające w pieczy zastępczej, nie tylko te objęte opieką koordynatora (gdyż zgodnie z ustawą jeśli rodzina nie posiada koordynatora to funkcję tą pełni organizator ) co wiąże się z obowiązkiem stworzenia takiego planu....
Oprócz PLN PRACY z DZIECKIem - Stare tematy przeczytaj również:
dodatek za pracę w terenie
dodatek za pracę w terenie
Wychowanek z MOW wypisany przed pełnoletnością
pełoletność przez małżenstwo a usamodzielnienie
aktywny samorząd- baza
wypłata usamodzielnienia
odpłatność
diagnoza pedagogiczna
wynagrodzenie za realizacje AS
szkolenie RZ
dziecko dla RZ