Dla kogo 8 zł wynagrodzenia????
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dla kogo 8 zł wynagrodzenia????
ministerstwo nie podziękuje. Ministerstwo w ramach uprzyjemnienia nam pracy i zmniejszenia obowiązków będzie chciało codzienne raporty jak pracujemy. Potem raz na tydzień będziemy wysyłać głupie bezsensowne sprawozdania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
haha...Prawda
)))
I to do 10.00 !!!! Szybciutko biegusiem. Zeby Ministerswto mogło sie pochwalic,ze wypłaty już lada chwila będa na kontach wyborców...tfu...obywateli a ewentualna zwłkoa to tylko wina samorządów:))))))

I to do 10.00 !!!! Szybciutko biegusiem. Zeby Ministerswto mogło sie pochwalic,ze wypłaty już lada chwila będa na kontach wyborców...tfu...obywateli a ewentualna zwłkoa to tylko wina samorządów:))))))
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To właśnie przykład tej ewidentnie niezdrowej ekscytacji, o której pisałem wcześniej. Wskazano nowe zadanie dla GMINY i środki na jego realizację. Pracujesz w jednostce organizacyjnej gminy za umówione Z PRACODAWCĄ wynagrodzenie, raczej nie za darmo. Jeśli pracodawca wymaga od Ciebie więcej niż się z nim umówiłeś, pracę ponad siły to możesz:kotbehemot pisze:Może stąd ta ekscytacja,że jednostki samorządowe nie sa organizacjami charytatywnymi ani nie funkcjonują na zasadzie wolontariatu i wobec tego za ów nawał pracy, nowych obowiązków należy się pracownikom wynagrodzenie? Taka ciekawostka i rzecz niezwykła dostac pieniądze za wykonana prace...wow...faktycznie ekscytacja wszak powinnismy za darmo z radościa i w podskokach organizować prace i z jeszcze większa radością wyczekiwac nowych dobrych zmian.kronos79 pisze:.
Nie do końca rozumiem zatem Waszą ekscytację tym tematem. Dla mnie kluczowy jest ogrom pracy do wykonania i logistyka, która pozwoli pogodzić realizację tych wszystkich zadań w krótkim terminie.
Skoro dla ciebie sprawa wynagrodzenia nie budzi ekscytcaji to na pewno inni pracownicy z radością przyjmą należne środki a ty obskocz kwestie logistyczne.
a) przyjąć to bez zająknięcia;
b) żądać OD PRACODAWCY zmiany warunków płacowych
c) rozejrzeć się za pracą która bardziej będzie odpowiadać Twoim oczekiwaniom i predyspozycjom
d) jojczyć w internecie.
Powtarzam, środki w programie są i dobrze że są, bo nie zrzucono na gminy dodatkowej pracy za darmo. Ale w mojej ocenie większym wyzwaniem jest realizacja zadania w przewidzianych terminach niż podział tych środków.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kronos...chyba piszesz na zlecenie Ministerstwa albo z Ministerstwa..... bo pie....nie odnosisz sie do realiów tylko siejesz propagadnde. Środki sa gów..niewystarczające na obsługę. Wrzucanie dodatkowych zadan i to bardzo dużych w swoim wymiarze i bardzo obciążających jest zwykłym wyzyskiem. W wykonaniu jednostek, które powinny świecic przykładem w sferze poszanowania prawa i ludzi jest żenujące. Jesteś jedyną osobą, która twierdzi,ze środki są i ze ą wystarczające. Dlatego twierdzę,ze nie masz nic wspólnego z faktycznym funkcjonowaniem ośrodków i faktycznie wykonywanej pracy. Fantasmagorie to sobie opowiadajcie w Ministrestwie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500 +
- Kontakt:
to ja może szanownemu Kronosowi to rozpiszę. gmina 8 tys ludzi, szacujemy 900 dzieci. biorąc pod uwagę nawet kwoty brutto, czyli 2 zł na obsługę daje to nam szaleńczą kwotę - 900 x 2 zł = 1.800 zł BRUTTO ! wiesz ile kosztuje sam program ? tonery, papier ? jak w dobie rodo chcesz odpowiadać ludziom na maila ? nasz inspektor rodo nie dopuszcza takiej opcji. moglibyśmy wysyłać kodowane maile, ale jak petent je odkoduje ? czyli wracamy do papierologi ... i w głębokim poważaniu mam czy to co wydrukuję nazywa się "decyzja" czy "informacja". roboty jest DOKŁADNIE tyle samo !
dalej - pieniądze dla pracowników to 900 x 8 zł - czyli 7.200 brutto ! księgowa już się do nich zgłosiła, powiedziała, że za darmo księgować nie będzie. czyli mamy lekko licząc 3 mies roboty za 7.200 / 3 = 2.400 zł miesięcznie BRUTTO ! na co najmniej kilka osób. faktycznie szał
!
dalej - pieniądze dla pracowników to 900 x 8 zł - czyli 7.200 brutto ! księgowa już się do nich zgłosiła, powiedziała, że za darmo księgować nie będzie. czyli mamy lekko licząc 3 mies roboty za 7.200 / 3 = 2.400 zł miesięcznie BRUTTO ! na co najmniej kilka osób. faktycznie szał

-
- Praktykant
- Kontakt:
dodam jeszcze, że tak naprawdę kwotę 7.200 powinno się dzielić na 12 mies - w końcu ktoś te nienależnie pobrane powinien robić. tylko ... KTO ??? zatem 7.200/12 mies = 600 zł brutto, czyli 490 zł miesięcznie - nadal do podziału na kilka osób. patrząc na te żenujące kwoty również nie rozumiem waszej ekscytacji
.

- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Brawo askalon.
Kronosowi się podoba.
Kronosowi się podoba.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to teraz sami już doszliście do tego dlaczego nie otrzymacie z tego kasy. Ewentualnie może ciut wyższa niż zawsze premia.
Dodam jeszcze, że jak jest małą gmin to ma jeszcze ciekawiej:
Powiedzmy 300 dzieci uprawnionych. Na obsługę idzie 2 zł. Reszta niby na wynagrodzenie. Koszt programu 599 zł. Kwota na obsługę: 600 zł. Zostaje 1 zł na druki, papier, toner itp.
Powiedzmy 300 dzieci uprawnionych. Na obsługę idzie 2 zł. Reszta niby na wynagrodzenie. Koszt programu 599 zł. Kwota na obsługę: 600 zł. Zostaje 1 zł na druki, papier, toner itp.

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Kontakt:
dlatego, jeśli zostanę zmuszona do robienia tego sama (bo to ja robię 500+) to rozpocznę włoski strajk. odpowiadam za kilkumilionowy budżet w skali roku i naprawdę już czas, żebym była BARDZO skrupulatna w trakcie przyjmowania wniosków.
nie zrobię w tym i nie zrobiłam ani jednej minuty nadgodzin w zeszłym roku. nie za taką płacę (choć ja akurat mam, patrząc na to co piszecie, akurat dość dobre zarobki).
nie zrobię w tym i nie zrobiłam ani jednej minuty nadgodzin w zeszłym roku. nie za taką płacę (choć ja akurat mam, patrząc na to co piszecie, akurat dość dobre zarobki).
- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oooo to Kronos jako wielbiciel ministerstwa i mistrz bezkosztowej logistyki może się wykazaćde Charette pisze:to teraz sami już doszliście do tego dlaczego nie otrzymacie z tego kasy. Ewentualnie może ciut wyższa niż zawsze premia.

Oprócz Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
Sygnity a "Dobry Start"- oprogramowanie
umowa zlecenie czy dodatek specjalny
DOBRY START dla uczniów Domu Pomocy społecznej
Dobry start a e-puap, czy już jest wniosek ?
WYZNACZENIE INNEJ JEDNOSTKI NIZ GOPS DO 300 PLUS
GIODO - zgoda na wniosku o przyznanie 300+
gdzie zamawiacie druki 300+ najtaniej
informacja dobry start czy już macie
Wzór wniosku o świadczenie dobry start
Czy świadczenie dobry start przysługuje dla studentów?
Na jakie paragrafy 300+ może ktoś wie
Świadczenie Dobry Start dla dzieci w MOW-ach
zatrudnienie do 300 +jak u was?
Prowadzenie postępowania co do teczki
Świadczenie dobry start przysługuje także w przypadku
rozszerzenie instrukcji kancelaryjnej