Dla kogo 8 zł wynagrodzenia????
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Dla kogo 8 zł wynagrodzenia????
nie jestem za programem przeciw, za władzą przeciw ale ludzie ....
macie 10 na obsługę a co z tym zrobicie wasza sprawa tzn wasza i waszego kierownictwa
możecie 8 zł na wynagrodzenia przeznaczyć ale i możecie 1o zł
zawsze gmina może z własnych dorzucić kasę - nie ma żadnych przeciwwskazań żeby dali kase na zakup programu, papieru czy tonerów, z własnych może dać wam nawet extra pensje za 300 plus
nie obwiniajcie że to tylko wina programu bo dodatkowa robota czy złego zapisu w rozporządzeniu
może szefostwo powinno zmienić podejście do nas ? np na poziom wynagradzania albo premiowania w okresach zasiłkowych
macie 10 na obsługę a co z tym zrobicie wasza sprawa tzn wasza i waszego kierownictwa
możecie 8 zł na wynagrodzenia przeznaczyć ale i możecie 1o zł
zawsze gmina może z własnych dorzucić kasę - nie ma żadnych przeciwwskazań żeby dali kase na zakup programu, papieru czy tonerów, z własnych może dać wam nawet extra pensje za 300 plus
nie obwiniajcie że to tylko wina programu bo dodatkowa robota czy złego zapisu w rozporządzeniu
może szefostwo powinno zmienić podejście do nas ? np na poziom wynagradzania albo premiowania w okresach zasiłkowych
-
- VIP
- Kontakt:
popieram wypowiedź Kronosa !
a i nie pisze na zlecenie ministerstwa
a Wy się zacznijcie cenić, skoro uważacie, że marnie płacą Wam - i wierze, że tak jest - to po co Tu się użalacie ? nie lepiej iść porozmawiać i ewentualne wyciągnąć wnioski np złożyć wypowiedzenie i znaleźć inną lepiej płatną pracę ?
i niech kierownictwo samo robi
a i nie pisze na zlecenie ministerstwa
a Wy się zacznijcie cenić, skoro uważacie, że marnie płacą Wam - i wierze, że tak jest - to po co Tu się użalacie ? nie lepiej iść porozmawiać i ewentualne wyciągnąć wnioski np złożyć wypowiedzenie i znaleźć inną lepiej płatną pracę ?
i niech kierownictwo samo robi
- kotbehemot
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jasiak. Po pierwsze z jakiej przyczyny samorządy mają dorzucać si do obsługi zadań zleconych z administracji rządowej? Serio.....10 zł od dziecka. Na obsługę masz 2 zł. Brutto. Jasiak zacznij myśleć.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
-
- VIP
- Kontakt:
nie obrażaj mnie dobrzekotbehemot pisze:jasiak. Po pierwsze z jakiej przyczyny samorządy mają dorzucać si do obsługi zadań zleconych z administracji rządowej? Serio.....10 zł od dziecka. Na obsługę masz 2 zł. Brutto. Jasiak zacznij myśleć.
to czy gmina da ci 2 brutto czy 10 zł brutto brutto ( tj. składki od wynagrodzenia plus składki po stronie pracodawcy ) to już sprawa samorządów
nie chcesz nie pracuj nikt nikogo nie zmusza
a kwestia dorzucania do zadań zleconych, a ile razy zadania zlecone finansowały samorządy ? na forum poczytaj na co gminy przeznaczają kasę z obsługi świadczeń rodzinnych czy 500 plus w samorządach, albo dlaczego nie wykorzystaną kasę oddają ? mogli by dać pracownikom ale jakoś tego nie robią ? no to pewnie też wina wszystkich w koło
-
- VIP
- Kontakt:
znam w koło kilka gmin gdzie pracownicy zarabiają tyle że kasa z obsługi nie wystarcza i gminy nie mają problemów, żeby dokładać ze swojej kasy
wszystko zależy od podejścia
wszystko zależy od podejścia
-
- VIP
- Kontakt:
sama pracuje w gminie gdzie kasa z obsługi nie jest oddawana - to na plus
ale np pracownikom się nie da bo lepiej pokupować papieru ksero, co rok nowy komputer albo remonty sztuczne robić
ale np pracownikom się nie da bo lepiej pokupować papieru ksero, co rok nowy komputer albo remonty sztuczne robić
-
- VIP
- Kontakt:
masz pierwszy z brzegu przykładde Charette pisze:ten komu da kierownik.
Przestańcie bić pianę z tym wynagrodzeniem. Jak dostaniecie premię to będzie dobrze. Przecież te 8 zł to się przeznaczy na dotychczasowe wynagrodzenie a to co było na dotychczasowe wynagrodzenie przeznaczy na zakupy materiałów itp. Kreatywna księgowość. Ten zapis jest tak żałosny i życzeniowy a wy się nad tym rozczulacie
wszystko zależy od kierownictwa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500 +
- Kontakt:
mnie np do szału doprowadza propaganda związana z tym programem !
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo"
. i piana mi z ust idzie, jak przychodzi petent i prosi o wniosek na 300 +. NIE MAM wniosków, NIE MAM programu. a jak 1 lipca zaczną ludzie składać wnioski przez internet to rozumiem w sieci sobie będą krążyć, bo mój dostawca oprogramowania zapowiedział, że do 1 lipca nie zdąży. nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie. i nie zamierzam robić nienależnie pobranych za totalne friko (zresztą jakich nienależnych, a gdzie decyzja do której mam je zrobić ???? ).
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo"

-
- VIP
- Kontakt:
o i to są problemy i dobre podejścieaskalon pisze:mnie np do szału doprowadza propaganda związana z tym programem !
brednie typu - nie będzie decyzji, to znacznie uprości proces. taaaa, jasne ... peselki drukować, nfz drukować, cbb drukować i na koniec informację drukować. i jeszcze kwiatki typu - odpowiedź mailowa. taaa, jasne ... a potem weźmie się za mnie "płodo". i piana mi z ust idzie, jak przychodzi petent i prosi o wniosek na 300 +. NIE MAM wniosków, NIE MAM programu. a jak 1 lipca zaczną ludzie składać wnioski przez internet to rozumiem w sieci sobie będą krążyć, bo mój dostawca oprogramowania zapowiedział, że do 1 lipca nie zdąży. nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie. i nie zamierzam robić nienależnie pobranych za totalne friko (zresztą jakich nienależnych, a gdzie decyzja do której mam je zrobić ???? ).
u mnie np kierowniczka chodzi i opowiada po urzędzie, że się obłowimy, a nic do roboty z tym 300 nie ma, nigdy w rodzinnych minuty nie przepracowała to skąd ma wiedzieć co i jak

w moim przypadku pierwszy raz od 12 lat
też chodzą ale mówię że od lipca będziemy wydawać na wszystko śr fa 500 i dobry start
czekamy aż doślą druki
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Ale co wy piszecie o jakimś weryfikowaniu CBB i NF. Nic takiego nie ma tylko PESEL , SIO (jak będzie udostępnione) i co najwyżej orzeczenie o niepełnosprawności. Nic innego do 300+ nie trzeba weryfikować.
Oprócz Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
Sygnity a "Dobry Start"- oprogramowanie
umowa zlecenie czy dodatek specjalny
DOBRY START dla uczniów Domu Pomocy społecznej
Dobry start a e-puap, czy już jest wniosek ?
WYZNACZENIE INNEJ JEDNOSTKI NIZ GOPS DO 300 PLUS
GIODO - zgoda na wniosku o przyznanie 300+
gdzie zamawiacie druki 300+ najtaniej
informacja dobry start czy już macie
Wzór wniosku o świadczenie dobry start
Czy świadczenie dobry start przysługuje dla studentów?
Na jakie paragrafy 300+ może ktoś wie
Świadczenie Dobry Start dla dzieci w MOW-ach
zatrudnienie do 300 +jak u was?
Prowadzenie postępowania co do teczki
Świadczenie dobry start przysługuje także w przypadku
rozszerzenie instrukcji kancelaryjnej