dla Pana Tomka

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
ODPOWIEDZ
~basia

dla Pana Tomka

Post autor: ~basia »

Mamy wniosek o refundację zasiłku stałego i składek z innego OPS.
Jak wprowadzic decyzję w POMOST - z samym zasiłkiem nie ma problemu, ale jak mam wprowadzic odbiorcę składek? Bo system nie przyjmuje innego odbiorcy jak tylko ZUS a my przeciez będziemy to zwracać jednostce OPS.
~Tomek

Re: dla Pana Tomka

Post autor: ~Tomek »

Musisz zarejestrować sobie ten inny OPS na liście instytucji jako \"inna instytucja/przedsiębiorstwo\". Taki OPS będziesz mogła potem wybrać jako obbiorcę składki. Będzie tylko źółte ostrzeżenie że odbiorca nie jest ZUSem, ale POMOST pozwoli potwierdzić.
pozdrawiam
~basia

dzięki zrobiłam ale mam jeszcze jeden problem

nie umiem rozliczyć notą składkę zdrowotną (inny OPS), ponieważ w harmonogramie nie można zaznaczyć jest jako niefinansowe

~basia

dzięki zrobiłam ale mam jeszcze jeden problem

nie umiem rozliczyć notą składkę zdrowotną (inny OPS), ponieważ w harmonogramie nie można zaznaczyć jako niefinansowe

~Tomek

Post autor: ~Tomek »

Tylko listą wypłat. Skoro ustawiłaś ten inny OPS jako odbiorcę wypłaty to będzie OK.
ODPOWIEDZ