Dlaczego Polacy nienawidzą najbardziej Rosjan?
Dlaczego Polacy nienawidzą najbardziej Rosjan?
Najnowsze amerykańskie badania wykazały, że może i Rosja budzi obecnie strach, ale za to nie cieszy się dużym społecznym szacunkiem. Wschodniego mocarstwa nie darzy sympatią ponad połowa ankietowanych z różnych krajów świata. Najbardziej zaś nie lubią Rosji Polacyhttps://joemonster.org/art/36695
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dlaczego Polacy nienawidzą najbardziej Rosjan?
Jak twierdzi psychiatra Emerson "Strach wynika z niewiedzy", a skoro nas bombardują informacjami sprzecznymi bez możliwości weryfikacji to ludzie PO najprostszej linii oporu przyjmują bezkrytycznie opinie mediów ( nie faktow - bo do faktow maja dostęp nieliczni)
Dzidka
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Uważam, że tak jak w interesie Niemiec było ( patrz temat "Beer kontra Kulczyk")
tak w interesie Wielkiej Brytanii sprawa aneksji Rosji i Brexit ( patrz temat "Kto się boi internetu - dzisiejszy mój post)
Polityka
tak w interesie Wielkiej Brytanii sprawa aneksji Rosji i Brexit ( patrz temat "Kto się boi internetu - dzisiejszy mój post)
Polityka
Dzidka
Szanowni państwo, gdyby USA lub inne zachodnie kraje przez 100 lat znajdowały się pod rosyjskim zaborem, następnie miały 20 lat wakacji po czym znowu zostały najechane i przez 50 lat okupowane, to ich punkt widzenia z całą pewnością uległby zmianie i nie pisaliby idiotyzmów o tym, że Polacy nienawidzą Rosjan. To nie jest żadna nienawiść lecz realna ocena agresywnych i totalitarnych metod stosowanych przez naszego sąsiada.
Łatwo pisze się bzdury o rusofobii, gdy jest się przedstawicielem narodu, który nie był poddawany najazdom, grabieży, gwałtom, mordom.
Dzisiaj Rosjanie znowu nie ukrywają już, że mają plany odbudowy swoich wpływów, co oczywiście wiąże się ponownie z grabieżami, gwałtami i mordami. A nasi szanowni uczciwi inaczej zachodni pseudonaukowcy i pseudodziennikarze nadal plotą brednie, ze to Polacy nienawidzą Rosjan. Jest zupełnie odwrotnie. To Rosjanie nienawidzą wszystkich pozostałych i my to wiemy, bo przecierpieliśmy to na własnej skórze. Jeśli tylko Rosjanie zrezygnują z grabieży, gwałtów, mordów i staną się narodem pokojowym to Polacy z cała pewnością ich pokochają i będą szanować.
Łatwo pisze się bzdury o rusofobii, gdy jest się przedstawicielem narodu, który nie był poddawany najazdom, grabieży, gwałtom, mordom.
Dzisiaj Rosjanie znowu nie ukrywają już, że mają plany odbudowy swoich wpływów, co oczywiście wiąże się ponownie z grabieżami, gwałtami i mordami. A nasi szanowni uczciwi inaczej zachodni pseudonaukowcy i pseudodziennikarze nadal plotą brednie, ze to Polacy nienawidzą Rosjan. Jest zupełnie odwrotnie. To Rosjanie nienawidzą wszystkich pozostałych i my to wiemy, bo przecierpieliśmy to na własnej skórze. Jeśli tylko Rosjanie zrezygnują z grabieży, gwałtów, mordów i staną się narodem pokojowym to Polacy z cała pewnością ich pokochają i będą szanować.
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... eck/rfel6k
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła". Te słowa Georga Orwella jeszcze nigdy nie wydawały mi się tak żywe, jak po wizycie w Donieckiej Republice Ludowej. Strach jednych to radość dla drugich, śmierć innych to zwycięstwo kolejnych. - Ja i moja mama jesteśmy za Ukrainą. Mówimy po ukraińsku i brałam nawet udział w Euromajdanie w Doniecku. Jednego kolegę wtedy stratowali. Później wszystkich spacyfikowali gazem łzawiącym, no i nas przepędzili. Trzy godziny płakałam później, jadąc do domu - opowiada spokojnym tonem Wirenika, około 19-letnia dziś dziewczyna. - Moja babuszka myśli inaczej niż my. Dla niej Putin to prezydent. A brat mamy, wujek mój, walczy po stronie DRL – dodaje. Czy pęknięcie, które podzieliło Ukrainę ponad dwa lata temu, może przerodzić się w większy konflikt?
"Obecnie najcięższe walki dotykają ludzi mieszkających na obrzeżach i wokół Doniecka. W samym centrum miasta życie płynie, chciałoby się powiedzieć, jak w każdym europejskim mieście. Są drogie sklepy, gdzie za spodnie trzeba zapłacić 3000-5000 rubli (178,50 zł-297,50 zł, na dzień 4.09.2016), czyli połowę średniej pensji i jedną trzecią wypłaty przeciętnego, szeregowego żołnierza DRL. Niedawno otwarto ponownie McDonalda przy Krytym Rynku, ale w związku z tym, że amerykański koncern nie prowadzi interesów z rządem Aleksandra Zacharczenki, to zmieniono jego nazwę na "DonMak". Menu, opakowania na burgery, colę, frytki i tym podobne nie różnią się niemal w ogóle od oryginału. Nawet smak jest podobny, ale jedzenie jakby lekko wysuszone. Pobliskie targowisko pełne jest towarów: arbuzów, jabłek, różnej maści warzyw, domowych pikli, dżemów, pamiątek z Putinem i obrazków z miłościwie panującym obecnym przywódcą."
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła". Te słowa Georga Orwella jeszcze nigdy nie wydawały mi się tak żywe, jak po wizycie w Donieckiej Republice Ludowej. Strach jednych to radość dla drugich, śmierć innych to zwycięstwo kolejnych. - Ja i moja mama jesteśmy za Ukrainą. Mówimy po ukraińsku i brałam nawet udział w Euromajdanie w Doniecku. Jednego kolegę wtedy stratowali. Później wszystkich spacyfikowali gazem łzawiącym, no i nas przepędzili. Trzy godziny płakałam później, jadąc do domu - opowiada spokojnym tonem Wirenika, około 19-letnia dziś dziewczyna. - Moja babuszka myśli inaczej niż my. Dla niej Putin to prezydent. A brat mamy, wujek mój, walczy po stronie DRL – dodaje. Czy pęknięcie, które podzieliło Ukrainę ponad dwa lata temu, może przerodzić się w większy konflikt?
"Obecnie najcięższe walki dotykają ludzi mieszkających na obrzeżach i wokół Doniecka. W samym centrum miasta życie płynie, chciałoby się powiedzieć, jak w każdym europejskim mieście. Są drogie sklepy, gdzie za spodnie trzeba zapłacić 3000-5000 rubli (178,50 zł-297,50 zł, na dzień 4.09.2016), czyli połowę średniej pensji i jedną trzecią wypłaty przeciętnego, szeregowego żołnierza DRL. Niedawno otwarto ponownie McDonalda przy Krytym Rynku, ale w związku z tym, że amerykański koncern nie prowadzi interesów z rządem Aleksandra Zacharczenki, to zmieniono jego nazwę na "DonMak". Menu, opakowania na burgery, colę, frytki i tym podobne nie różnią się niemal w ogóle od oryginału. Nawet smak jest podobny, ale jedzenie jakby lekko wysuszone. Pobliskie targowisko pełne jest towarów: arbuzów, jabłek, różnej maści warzyw, domowych pikli, dżemów, pamiątek z Putinem i obrazków z miłościwie panującym obecnym przywódcą."
Dzidka
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
panslaw rzadko ale tym razem zgadzam się z Twoim postem 

jak się nie ma samemu za wiele do powiedzenia, to najlepszym wyjściem jest powiedzieć "zgadzam się z panslav"
a panslav powtarza utarte twierdzenia, nic ciekawego.
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Spójrz, że sam/sama nie wniosłaś nic. Mimo to nadal się z tym zgadzam i sam bym to tak samo ująłlanie wody pisze:jak się nie ma samemu za wiele do powiedzenia, to najlepszym wyjściem jest powiedzieć "zgadzam się z panslav"

Jak to. Wrzuciłam temat na HP za Ciebie...
po to ,żebyś mógł się wypowiedzieć . Całym zdaniem proszę mówić.

- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Gość; lanie wody skończ swoje zagrywki Anioł'ku 

Oprócz Dlaczego Polacy nienawidzą najbardziej Rosjan? - HYdE PaRK przeczytaj również:
Tożsamość narodowa: cenny depozyt czy obowiązek?
Dlaczego Polacy nie wracaja do Ojczyzny?
Z czego dumni są Polacy a za co jest im wstyd
Sytuacja współczesnego kościoła polskiego
Na szybko na "nowo temat", ciekawy
"Smoleńsk"- to porażka...
POKL pod lupą CBA, na razie tylko w Opolu
Mobbing- jak sobie radzą pracownicy socjalni?
Jaki problem?
Więzienie dla 87-latki
Euro zboczeniec z parlamentu ue
Europejskie wartości
Amerykański Holokaust
Kłamstwo Gdańskie arcybiskupa Głodzia
Mendia ukrywają zdarzenie
George Soros rozpoczął „karierę” pracując dla Departamentu E