dłużniczka wyszła za mąż...
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dłużniczka wyszła za mąż...
dłużniczka wzięła ślub...wiadomo nikogo o tym nie poinformowała i raczej tego nie zrobi. powinnam ją wezwać żeby przyniosła jakieś zaświadczenie z USC? poinformować komornika? zmieniła nazwisko...miał ktoś taką sytuację?
Re: dłużniczka wyszła za mąż...
ja bym wzięła ksero odpisu aktu małżeństwa, ksero nowego dowodu osobistego oraz zaświadczenie z US męża i ponownie przeliczyła dochód.
bryłka jeśli już zakończyłaś postępowanie, to poczekaj do następnego wywiadu. To nie jest jakaś szczególnie ważna informacja (oprócz zmiany nazwiska) i dłużniczka MA PRAWO wyjść za mąż. Tak samo ma prawo urodzić dziecko.
Czekałabym do następnego wywiadu, bo bez sensu ją teraz ekstra wzywać.
anitka
czytaj uważnie, nie przeliczasz żadnego dochodu z US, chodzi o dłużniczkę a nie wierzycielkę.
Czekałabym do następnego wywiadu, bo bez sensu ją teraz ekstra wzywać.
anitka
czytaj uważnie, nie przeliczasz żadnego dochodu z US, chodzi o dłużniczkę a nie wierzycielkę.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawo
a postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie 

Nie no, nie przesadzaj, że ktoś ma pracownika OPSu o ślubie informowaćbryłka pisze:"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawoa postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie ma co się śmiać
kto pyta nie błądzi, zajmuję się tym od niedawna więc każda sytuacja jest dla mnie nowa a niekoniecznie oczywista. ale dzięki za odp.

Odnośnie posiadanych wszelkich nowych informacji dotyczących osoby dłużnika piszę do komornika: "Zgodnie z art. 3 ust. 7 ustawy informuję, że dłużniczka alimentacyjna w dniu ..... zawarła związek małżeński (akt małżeństwa nr). Obecnie nosi nazwisko Kowalska i zamieszkuje pod dotychczasowym adresem". I tyle.
Oprócz dłużniczka wyszła za mąż... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
proszę zerknijcie!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
Adres zamieszkania
Pilne
postępowanie
jakie pisma dla kuratora
czy dajecie jakieś piecątki na tytułach
czy zaokrąglacie odsetki w tytule
czy zaokrąglacie
dłużnik za zgranicą....
od kiedy przyznać?
Śmierć dłużnika, a decyzja
KBIG