dłużniczka wyszła za mąż...

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

dłużniczka wyszła za mąż...

Post autor: bryłka »

dłużniczka wzięła ślub...wiadomo nikogo o tym nie poinformowała i raczej tego nie zrobi. powinnam ją wezwać żeby przyniosła jakieś zaświadczenie z USC? poinformować komornika? zmieniła nazwisko...miał ktoś taką sytuację?
anitka

Re: dłużniczka wyszła za mąż...

Post autor: anitka »

ja bym wzięła ksero odpisu aktu małżeństwa, ksero nowego dowodu osobistego oraz zaświadczenie z US męża i ponownie przeliczyła dochód.
kawa i ciasto

Post autor: kawa i ciasto »

bryłka jeśli już zakończyłaś postępowanie, to poczekaj do następnego wywiadu. To nie jest jakaś szczególnie ważna informacja (oprócz zmiany nazwiska) i dłużniczka MA PRAWO wyjść za mąż. Tak samo ma prawo urodzić dziecko.
Czekałabym do następnego wywiadu, bo bez sensu ją teraz ekstra wzywać.

anitka
czytaj uważnie, nie przeliczasz żadnego dochodu z US, chodzi o dłużniczkę a nie wierzycielkę.
anitka

Post autor: anitka »

sorki mój błąd
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawo ;) a postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie ;)
Uncle

Post autor: Uncle »

bryłka pisze:"kawa i ciasto" no wiem ze ma prawo ;) a postepowanie zakończyłam. a co jeśli wierzyciel nie bedzie składał wniosku na nowy okres ??(powyżej 18- na razie uczy się ) wtedy nie bede wzywać juz dłuzniczki a sama z siebie na 100% nie przyjdzie ;)
Nie no, nie przesadzaj, że ktoś ma pracownika OPSu o ślubie informować :lol: I może jeszcze pieniądze z wesela ma wpłacic tytułem spłaty zadłużenia? Robisz wywiad za rok i tyle, jak wierzyciel nie złoży wniosku na fundusz tym lepiej dla ciebie bo mniej roboty.
bryłka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

nie ma co się śmiać :) kto pyta nie błądzi, zajmuję się tym od niedawna więc każda sytuacja jest dla mnie nowa a niekoniecznie oczywista. ale dzięki za odp.
kama11

Post autor: kama11 »

Odnośnie posiadanych wszelkich nowych informacji dotyczących osoby dłużnika piszę do komornika: "Zgodnie z art. 3 ust. 7 ustawy informuję, że dłużniczka alimentacyjna w dniu ..... zawarła związek małżeński (akt małżeństwa nr). Obecnie nosi nazwisko Kowalska i zamieszkuje pod dotychczasowym adresem". I tyle.
ODPOWIEDZ