dłużnik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 sty 2014, 11:06

Mam przyznane świadzcenia z funduszu na podstawie zaśw.o bezskutecznej od komornika na nich jesr podany adres zameldowania wysyłam wszystkie pisma do dłużnika i wracają , że adresat nieobecny II awizo . Wiem , że przebywa za granicą bo psima ma z policji o umorzeniu dochodzenia w sprawie ścigania. Czy ja nadal mam wysyłac na adres podany przez komornika czy szukać go po świecie. I czy komornik może prowadzić egzekucję .
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 11:17

jak wiesz, że jest za granicą to od wierzycielki musisz mieć zaświadczenie z Sądu Okręgowego, a nie zaświadczenie od Komornika
~MGOPS

Napisano: 24 sty 2014, 11:26

ale jak komornik prowdzi postępowanie bo on nie ma takiej wiedzy tylko ja dostałam pismo od prokuratury , ze prawdopodbnie przebywa za granicą to nie mogę wypałcac na podstawie zaświadczenia od komornika
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 11:29

policja na wniosek prokuratury wsczeła poszukiwania dłużnika

Ja wypałacam wierzycielce fa po 500 zł na podstawie zaświadzcenia komornika to żle robię
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 11:51

Pomóżcie bo ja zwariuje w tej pracy.
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 12:37

dobrze robisz, ale jak ci przyjdzie wierzycielka w przyszlym okresie zasilkowym to rzadaj z sądu okregowego zaswiadczenia, jesli masz w papierach ze dluznik przebywa za granica mozesz tez poinformowac komornika o tym
~grrr

Napisano: 24 sty 2014, 12:43

w papierach z prokuratury mam , że prawdopodobnie przebywa za granicą - na odmowie wszczęcia dochodzenia z 2013 i go poszukują a komornika poinformuje teraz czy to nie za poźno. I dajel będę płacić chyba powinnam mieć to zaświadczeniu już do tego okresu ale komornik wystawił zaświadzcenie o bezskutecznej bez porblemu.
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 13:27

tez mam takie przypadki. nawet komornik mi pisze na dole ze dluznik przebywa za granica a i tak wystawia zaswiadczenie :)
~grrr

Napisano: 24 sty 2014, 13:59

czyli mam to dalej płacić ewentulanie jak już ustalą , ze przybywa za granicą to w następnym okresie zaśw. z Sądu
~Dorcia

Napisano: 24 sty 2014, 14:01

czyli mam to dalej płacić ewentulanie jak już ustalą , ze przybywa za granicą to w następnym okresie zaśw. z Sądu czy nie wysłać do Sądu
~Dorcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x