dłużnik chce rozłożenia na raty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 sty 2014, 10:57

no właśnie dłużnik przysłał pismo że chce rozłożenia na raty ale do tej pory nigdy nic nie wpłacał. Co mam z tym zrobić?
~mata

Napisano: 24 sty 2014, 11:19

odmawiasz
~MGOPS

Napisano: 24 sty 2014, 11:20

sprawdzasz sytuację dochodową i rodzinną, zlecasz przeprowadzenie wywiadu środowiskowego
art. 30 pkt 2
~grrr

Napisano: 24 sty 2014, 11:46

i co mam mu rozłożyć to na raty? Do tej pory nigdy nic nie wpłacał więc jakoś nie chce mi sie wierzyć że później będzie

~mata

Napisano: 24 sty 2014, 12:05

podpowiedzcie coś:(
~mata

Napisano: 24 sty 2014, 12:28

jak z zebranej dokumentacji bedzie wynikało ze nie jest w stanie jednorazowo zwrocić ci zobowiazania z tej decyzji od której chce rozlozenie na raty to rozlóż, co ci szkodzi, to ze nie wpłacał nie stanowi przeslanki do odmowy, a moze akurat zacznie. niech okresli wysokosc miesiecznej raty krórą jest w stanie spłacić.
i napisz w decyzji ze nie zastosowanie sie do harmonogramu wpłat poprzez nieretmionowe dokonanie którejś z nich spowoduje wygaszenie deyzji o ratach i przeprowadzenie dlaszej procedury względem kwoty zobowiązania która pozostało do zwrotu.
~kalina

Napisano: 24 sty 2014, 12:49

dziękuję za podpowiedź. Napisał żeby całe zadłużenie mu rozłożyć na raty. A ma ktoś może przykładowy wzór jak taka decyzja ma wyglądać?
~mata

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x