Cześć, mam nowy wniosek na fundusz alimentacyjny i zaświadczenie od komornika w którym nie ma adresu dłużnika. Gdzie mam wysłać informację o przyznaniu funduszu ? Jak podjąć działania wobec tego dłużnika?, Kto jest jego organem właściwym? Jaka jest procedura w tej sytuacji?
Ja w takim wypadku robię tylko jedną informacje o przyznaniu świadczeń z fa i wpinam do akt dłuznika. jeżeli komornik wskazuje, że adres dłuznika jest nieznany to nie mamy obowiązku przekazywać danych do dłuznika. Art. 27 ust. 7 mówi, iż oww przekazuje dłużnikowi alim., o ile adres zamieszkania jest znany, informację.
No chyba, że wiem z innych źródeł gdzie mieszka dłużnik to wtedy podejmuje stosowne działania
czyli jak komornik napisał, że "według ustaleń policji adres dłużnika jest nieznany" to wniosek o przyłączenie do egzekucji i zawiadomienie na policje wysyłam (wpisując stary ostatni adres? tak jak w zaświadczeniu wierzycielce wystawił komornik) a informacji do dłużnika i do organu właściwego dłużnika nic nie wysyłam bo nie wiem gdzie tak ???