Wniosek o wycofanie wniosku o zatrzymanie prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 lip 2020, 9:00

Witam, mam taką sprawę, a mianowicie, czy możliwe jest wycofanie wniosku o zatrzymanie prawa jazdy (prawo jazdy jeszcze nie zabrane, dopiero wysłany wniosek)gdy dłużnik złożył prośbę o wycofanie wniosku oraz zobowiązanie, że będzie wpłacał w każdym miesiącu 50% zasądzonych alimentów? Dodam, że nie zgłosił się na wywiad, wydana została decyzja i dalsza procedura.
Koleżanka, która zastępuje widzę, że miała taką sytuację i wycofała wtedy wniosek, ale ja nie jestem przekonana... chciała bym się upewnić i poradzić jeszcze kogoś innego.
paulaaaPP
Stażysta
Od: 19 lip 2018, 8:17
Zajmuję się: FA

Napisano: 30 lip 2020, 10:16

a na jakiej podstawie chcesz wycofać wniosek?
bo dłużnik prośbę złożył i obiecuje gruszki na wierzbie?
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2020, 10:20

Właśnie nie chcę ;) ale wolałam się upewnić, bo jak napisałam wcześniej poprzedniczka tak zrobiła, a ja nie jestem do tego przekonana. Kto pyta nie błądzi ;) pozdrawiam
paulaaaPP
Stażysta

Napisano: 30 lip 2020, 10:54

nawet jak nie zostało jeszcze zatrzymane to standardowo trzymaj się art 5 ust 6 a jak jest bardzo upierdliwy to niech złoży pismo na które mu odpiszesz na jakiej podstawie mu możesz zwrócić. U nas jeszcze zdarzają się sytuacje że starostwo pyta przed wydaniem decyzji czy wniosek jest zasadny ale w 99 % im odpisujemy że jest zasadny ponieważ najczęstszą przesłanką że nie jest to jak udowodni że tam nie mieszkał w trakcie całego postępowania, a to bardzo ciężko udowodnić np. dostarczają zaświadczenie z zakładu karnego
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2020, 11:16

ok, bardzo dziękuję za informację:)
paulaaaPP
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU