dłużnik chce przyjśc na wywiad

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
aka

dłużnik chce przyjśc na wywiad

Post autor: aka »

Dłużnik nie zgłosił się na wywiad (wezwanie odebrała żona), nie płaci, teraz podobno zaczął coś wpłacac do komornika. Zrobiłam decyzję uznającą go za uchylającego się (odebrała żona), uprawomocni się w przyszłym tygodniu. Dłużnik wyjechał do pracy do innego miasta (to wiem od jego żony) wraca ostatniego kwietnia i chce przyjśc na wywiad (bo przecież będzie miał zabrane prawko). Co miesiąc jego żona składa w pomocy podania o pomoc. Czy uwględniacie wywiady z pomocy jak dłużnik nie zgłosi się na wywiad. Dziękuję za wypowiedzi
aka

Re: dłużnik chce przyjśc na wywiad

podpowie ktoś
kimi

Post autor: kimi »

Nie jestem w stanie sprawdzić czy każdy wezwany dłużnik korzysta z pomocy społ i czy mają aktualny wywiad. Obłożnie chory?Niepełnosprawny? Nie mógł przyjść?
Ja bym doprowadziła spr do końca, jeśli będzie prawomocna dec., prawo jazdy do zatrzymania. Ma prawo odwołania jak coś.
aka

ma stopień lekki, wogóle w tej rodzinie są cztery osoby niepełnosprawne w tym dziecko na które matka ma świadczenie pielęgnacyjne
annika

Post autor: annika »

ja podobnie doprowadziłabym do końca sprawę
aka

Też tak zrobię doprowadzę sprawę do końca i niech się odwołują takie mają prawo. Najbardziej to im chodzi o prawko, "bo co teraz jak będziemy jeździc z dzieckiem do lekarza"
ODPOWIEDZ