Witam wszystkich - czy mógłby ktoś pomóc.
Otrzymałam nowy wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika na okres 2023/2024 i nie wiem co powinnam zrobić.
Sprawę komplikuje trwająca już prawie rok ciągła niezdolność do pracy potwierdzona wystawianymi zaświadczeniami lekarskimi.
Od wywiadu przeprowadzonego jeszcze w okresie 2023/2024, dokładnie w dn. 29.05.2023 r. wiadomo nam, że powinniśmy go zobowiązać do zarejestrowani się w PUP a następnie powinien być zaktywizowany, jednak problem polega na tym, że na dzień wywiadu był niezdolny do pracy z powodu choroby - w dniu 25.11.2022 został wyrejestrowany z PUP wskutek choroby trwającej przez nieprzerwany okres 90 dni, ciągłość choroby trwa nadal, dłużnik po każdej wizycie lekarskiej donosi mi zaświadczenie o niezdolności do pracy fizycznej z powodu choroby, ostatnie zaświadczenie wystawione 08.11.2023 r. i następna wizyta u lekarza planowana na 27.12.2023 r. - wg pisemnego oświadczenia złożonego przez dłużnika, prawdopodobnie będzie to już ostatnia wizyta kończąca chorobę.
Czy ma ktoś pomysł co w tej sytuacji zrobić mając nowy wniosek o podjęcie działań.
Będę ogromnie wdzięczna, nie mam z kim przedyskutować tematu.